Berita Terkini

6 jam yang lalu: Anwar puji sikap Hun Sen yang hormati kaum Muslim 7 jam yang lalu: Anwar bakal umum pelaburan penting baharu semasa lawatan ke China 7 jam yang lalu: Bazar Ramadan Rahmah di 38 lokasi seluruh negara 7 jam yang lalu: Karate sasaran lubuk emas negara di Sukan SEA - CDM 7 jam yang lalu: Malaysia-Turkiye boleh terokai kerjasama baharu industri aeroangkasa - Ahmad Zahid

IKUTI KAMI


Pemerkasaan Budaya Berintegriti Fokus Utama EAIC

Semasa Dikemaskini 1 tahun yang lalu · Diterbitkan pada 30 Jul 2021 3:08PM

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

KUALA LUMPUR - Pemerkasaan budaya berintegriti dalam kalangan pegawai dan agensi penguatkuasa khususnya di Selangor, akan terus menjadi fokus utama Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan (EAIC).

Jurucakap EAIC berkata, ia selaras dengan peranan mereka selaku pihak bertanggungjawab mengawal selia pematuhan pegawai dan agensi penguatkuasaan di bawah Akta Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan 2009 (Akta 700).

"EAIC menjunjung kasih  atas titah Duli Yang Maha Mulia Sultan Sharafuddin Idris Shah AlhaJ pada Rabu lalu atas kebimbangan baginda terhadap aktiviti rasuah atau pecah amanah yang boleh meruntuhkan imej pentadbiran dan nama baik  pegawai kerajaan di Negeri Selangor.

"EAIC menyanjung tinggi pendirian dan ketegasan Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan dalam memastikan aktiviti rasuah atau pecah amanah di Negeri Selangor dapat dibenteras," katanya.

Jurucakap itu berkata, EAIC selaku agensi yang bertanggungjawab akan meningkatkan usaha memperkasakan budaya berintegriti dalam kalangan pegawai penguat kuasa dan agensi penguatkuasaan.

"Kami dengan penuh iltizam akan mengawal selia pematuhan integriti pegawai penguatkuasa dan agensi penguatkuasaan," katanya. - Getaran, 30 Julai 2021

Sorotan

1

Benar Kata PM, KWSP Hanya Patut Dikeluarkan Selepas Bersara – MTUC

2

Sudah Tiba Masa Perkasa Pengurusan Air

3

Dakwa Difitnah, Guan Eng Saman Muhyiddin

Disyorkan untuk anda

Semasa 21 jam yang lalu

Dari Penyayang Kepada Kejam, Sikap Berubah Kerana Pencetus Tertentu - Pakar

oleh Sofian Baharom

Semasa 15 jam yang lalu

Lawatan PM Ke Arab Saudi Erat Hubungan Antarabangsa, Perdagangan Dan Aktiviti Islam

Sukan 1 hari yang lalu

Terbuka Switzerland: Soon Huat-Shevon Mara Ke Pentas Akhir Bertemu Wakil China

Sukan 1 hari yang lalu

Arif Aiman Tidak Jalani Latihan Bersama Harimau Malaya