Berita Terkini

28 minit yang lalu: Dasar Pendidikan Tahfiz Negara 2.0 dilancar Mac ini - Ahmad Zahid 28 minit yang lalu: Malaysia bimbang keganasan terbaharu di Baitulmaqdis Timur 29 minit yang lalu: Indonesia harap SOP RTK 2.0 diperincikan segera 30 minit yang lalu: Kerajaan Sarawak mahu pelabuhan Bintulu di bawah bidang kuasanya - Abang Johari 30 minit yang lalu: Industri Kenaf perlu rebut peluang di pasaran antarabangsa - Fadillah

IKUTI KAMI


1,000 Penduduk Dari 4 Kampung Serbu PPV Baharu Di Labuan Untuk Vaksinasi

Semasa Dikemaskini 1 tahun yang lalu · Diterbitkan pada 18 Jun 2021 6:40PM

1,000 penduduk dari 4 kampung membanjiri PPV yang baharu dibuka di Dewan Mutiara LMC hari ini bagi mendapatkan vaksin COVID-19. - Gambar Bernama

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

LABUAN - Seramai 1,000 penduduk dari empat kampung di sini berpusu-pusu ke pusat pemberian vaksin (PPV) COVID-19 baharu di Dewan Mutiara Kolej Matrikulasi Labuan (LMC) yang mula beroperasi, hari ini.

Majoriti penduduk yang hadir terdiri daripada individu yang telah mendaftar melalui MySejahtera, namun belum menerima janji temu dan tersenarai untuk menerima vaksin secara jumpa terus (walk-in) yang diuruskan Majlis Perwakilan Penduduk (MPP).

Kampung terlibat dalam pusingan pertama pemberian vaksin hari ini ialah Kampung Pohon Batu, Manikar, Lubok Temiang dan Ganggarak.

"Hanya individu yang namanya disenaraikan oleh ketua kampung atau pengerusi jawatankuasa penduduk akan dibenarkan masuk ke PPV," kata Pengerusi MPP Mohd Dzulfaizal Abd Manan kepada Bernama di PPV LMC, di sini.

Beliau berkata, vaksinasi secara jumpa terus bagi nama yang disenaraikan oleh MPP bermula dari 8 pagi hingga 3 petang, manakala bagi individu lain bermula dari 3 hingga 4 petang.

Pusingan kedua vaksinasi secara jumpa terus esok, melibatkan empat kampung lain iaitu Kampung Lajau, Bukit Kuda, Kerupang dan Pantai. - Bernama

Sorotan

1

Penambakan Tanah Batu Puteh, Singapura Setuju Dengar Hujah Malaysia

2

Jaminan Makanan Untuk Singapura Tak Bermakna Hanya Eksport Ke Sana - Anwar

3

Pelantikan Nurul Izzah Ada Unsur Nepotisme Dan Langgar Prinsip Reformasi - CME

Disyorkan untuk anda

Semasa 1 hari yang lalu

Anwar Ucap Takziah Kepada Keluarga Gopal Sri Ram

oleh Farhana Farush

Semasa 1 hari yang lalu

Gantung, Pecat Ahli Perbuatan Bacul, Bukti Kepimpinan UMNO Diktator - MIC Johor

oleh Aiman Sadiq

Semasa 1 hari yang lalu

Program Baharu Fokus Pembangunan Belia Akan Diumumkan Dalam Masa Terdekat

Politik 1 hari yang lalu

Hishammuddin, Apakah Mengkhianati Parti Bukan Perbuatan Jahat? - Puad

oleh Sophia Ahmad