Berita Terkini

8 jam yang lalu: COVID: Hanya 1.5 peratus daripada 6,630 kes baharu kategori 3, 4 dan 5 8 jam yang lalu: Presiden, pengarah dan ketua pegawai eksekutif CIMB Niaga letak jawatan 8 jam yang lalu: TUDM adakan FTX Eksesais Paradise 8/2021 di beberapa pangkalan udara di Semenanjung Malaysia mulai hari ini hingga 2 November depan 8 jam yang lalu: Piala Malaysia: 3 pasukan Kumpulan C dapat kemenangan percuma selepas NSFC tidak meneruskan baki saingan Piala Malaysia 2021 akibat COVID-19 8 jam yang lalu: Permohonan kerajaan sekat guna dana US$340 juta dikaitkan dengan 1MDB didengar 6 Disember

IKUTI KAMI


Jangan Berlengah, Jemaah Menteri Perlu Terus Bekerja

Semasa Dikemaskini 1 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 27 Aug 2021 8:20PM

Hasni Mohammad - Gambar fail

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

JOHOR BAHRU - Barisan Jemaah Menteri yang baharu dilantik diharap tidak lagi berlengah, sebaliknya terus menumpukan sepenuh usaha bagi menangani pandemik COVID-19. 

Hasrat itu disuarakan Menteri Besar Johor, Datuk Hasni Mohammad yang mahu barisan Kabinet baharu itu melaksanakan amanah dengan baik, pantas dan berkesan. 

"Semoga dengan pelantikan (Jemaah Menteri) ini, agenda melawan pandemik bukan sahaja dapat diteruskan, malah mereka mampu menghasilkan idea dan pendekatan baharu bagi mengekang serta memutuskan rantaian penularan virus.

"Rakyat kini tidak mahu lagi mendengar pemimpin beretorik, sebaliknya melaksanakan amanah yang diberikan dengan baik, pantas dan berkesan," katanya di sini.

Menurut Hasni, prestasi seseorang pemimpin akan menjadi perhatian rakyat yang amat mementingkan pencapaian mereka, berbanding sekadar menabur janji kosong.

“Menerusi penilaian 100 hari, prestasi dan gerak kerja semua menteri dapat dipantau dan ditambah baik dari semasa ke semasa supaya usaha memerangi COVID-19 dan pemulihan ekonomi negara mampu dilaksanakan dengan berkesan.

"Saya yakin rakyat meletakkan harapan yang besar kepada barisan Jemaah Menteri yang baharu dilantik untuk membawa Malaysia menjadi negara yang lebih maju dan sejahtera," katanya. 

Ahmad Samsuri Mokhtar - Gambar Bernama
Ahmad Samsuri Mokhtar - Gambar Bernama

Sementara itu di KUALA TERENGGANU, Menteri Besar Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar menyifatkan, pembentukan Jemaah Menteri adalah satu gabungan menyeluruh kerana mengumpulkan pemimpin baharu dan lama.

Meski agak terkilan kerana tiada wakil negeri itu menyandang portfolio menteri penuh, beliau percaya barisan kepimpinan negara akan berkhidmat dengan penuh adil dan saksama.

“Memang kita rasa agak terkilan sedikit kerana tidak ada menteri dari Terengganu, tapi pada masa sama, saya percaya barisan kepimpinan yang ada ini akan berkhidmat dengan baik.

"Paling penting kita perlu terus bekerja menyelesaikan krisis pandemik dan ekonomi yang berlaku ketika ini," katanya. – Getaran, 27 Ogos 2021

Berita Berkaitan

1

Semasa 11 jam yang lalu

Jangan Jual Hak Milik Tanah - MB Pahang

2

Semasa 12 jam yang lalu

Terengganu Akui Lewat Bayar Elaun, Dakwa Ada Isu Teknikal

3

Semasa 13 jam yang lalu

Taman-Taman Negara Johor Dibuka Bermula November

4

Semasa 1 hari yang lalu

Penarik Beca Tagih Elaun, Kerajaan Terengganu Mungkir Janji?

Sorotan

1

Tindakan Tatatertib Kepada Penjawat Awam Enggan Terima Vaksin - KSN

2

Belajarlah Dari Korea! Bagaimana BTS, 'Squid Game' Takluk Dunia

3

Ronaldo Pakai Salah Jersi, Madame Tussauds Akan Buat Pertukaran

Disyorkan untuk anda

Semasa 21 jam yang lalu

Kes Tapak Pembuangan Sampah Haram Di Selangor Turun - Exco

Semasa 15 jam yang lalu

Sindiket Pengedaran Dadah Tanjong Karang Tumpas, Lelaki 52 Tahun Ditahan

oleh Rubini Nagarajah

Semasa 12 jam yang lalu

Pakai Semula Pelitup Muka Selepas Makan - Khairy Jamaluddin

oleh Farhana Farush

Semasa 1 hari yang lalu

Penarik Beca Tagih Elaun, Kerajaan Terengganu Mungkir Janji?

oleh Ana Maria Yusof