Berita Terkini

9 jam yang lalu: Sukan SEA: Andre Anura Anuar muncul juara acara lompat kijang lelaki, sasaran lima emas sukan olahraga tercapai 12 jam yang lalu: Peningkatan kes COVID-19 ketika adalah dalam jangkaan KKM - Khairy 12 jam yang lalu: Ubat antiviral Paxlovid berkesan merawat COVID-19 - Khairy 13 jam yang lalu: Maybank perkenal pengeluaran tunai ATM tanpa sentuh 13 jam yang lalu: Polis Kelantan tahan warga Thailand, rampas pil Yaba bernilai RM480,000

IKUTI KAMI


SUKE TV Yang Diasaskan Datuk AC Mizal Mula Bersiaran Minggu Ini 

SUKE TV menyiarkan kandungan-kandungan yang memberi peluang kepada penonton untuk membeli-belah secara langsung sambil menonton TV. 

Filem & TV Dikemaskini 1 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 06 Apr 2022 4:30PM

oleh

Ellyna Ali

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Rangkaian siaran tempatan, SUKE TV menyiarkan kandungan program beli-belah tempatan yang menampilkan selebriti, pempengaruh dan usahawan tempatan di mana penonton boleh membeli-belah secara langsung sambil menonton TV, akan mula bersiaran pada minggu ini. 

Rangkaian yang diasaskan ikon hiburan Datuk AC Mizal akan dapat ditonton selama 24 jam sehari menerusi platform myFreeview (saluran 116) iaitu rangkaian penyiaran digital tanpa langganan untuk TV yang pertama di negara ini.

Antara program yang disiarkan adalah SUKECeleb, SUKE TV iaitu program perdana yang menampilkan selebriti menjual produk mereka kepada penonton serta SUKEHati, program beli-belah dari rumah yang membabitkan peniaga tempatan memasarkan produk mereka.

Melalui inisiatif-inisiatif seperti ini, SUKE TV berhasrat memperkasa pangkalan pelanggan untuk PKS tempatan di seluruh negara melalui saluran TV percuma, sambil mencipta aliran pendapatan baharu untuk penghibur tempatan yang terjejas oleh pandemik. 

SUKE TV juga menyediakan sebuah platform baharu untuk peminat berinteraksi dengan selebriti pujaan mereka.

Ramai artis tempatan telah pun menyertai SUKE TV baru-baru ini bagi menyokong misi dan visi rangkaian tersebut untuk memasarkan produk-produk tempatan.

Antaranya adalah Diana Danielle, Didie Alias, Salina Saibi, Dynas Mokhtar, Thanuja, Achey dan ramai lagi.

Dengan infrastruktur yang luas, kepakaran dan perkongsian industri yang akan datang, SUKE TV menyasarkan pembangunan dan penyampaian kandungan asli dalam semua genre untuk penonton TV dan medium digital semasa Malaysia dalam masa nyata.

Sejak tahun lalu, SUKE TV telah menjayakan pelbagai perkongsian, terutamanya perjanjian pembiayaan dengan Malaysia Debt Ventures (MDV), anak syarikat milik penuh Kementerian Kewangan (MOF).

Baru-baru ini, SUKE TV juga telah menjalinkan kerjasama dengan MRANTI Nexus, sebuah entiti penyelidikan dan pembuatan kontrak di bawah kumpulan syarikat Malaysian Research Accelerator for Technology and Innovation (MRANTI).

Sempena siaran perdana tersebut, SUKE TV telah menganjurkan sebuah pertandingan di mana penonton berpeluang memenangi hadiah mingguan dan bulanan. 

Hadiah untuk dimenangi termasuk motosikal (bulanan), telefon bimbit (mingguan) dan pelbagai hadiah misteri. SUKE TV kini boleh ditonton secara percuma di saluran MYTV 116. - Getaran, 6 April 2022 

Berita Berkaitan

1

Selebriti 4 bulan yang lalu

AC Mizal Bangga Damien Warisi Darah Seninya

2

Muzik 5 bulan yang lalu

Ulasan Lagu Serantau Masa Kini

3

Filem & TV 8 bulan yang lalu

24 Jam Sehari, Suke TV Gabungkan Hiburan Dan E-Dagang

Sorotan

1

Awal Ashaari Didakwa Khianat Rosak Palang Pagar Sebuah Perumahan

2

Bijak Bermain Kata, Sajak Teo Wei Sing Tembusi Dunia

3

Bastianini Catat Kemenangan MotoGP Ketiga Di GP Perancis

Disyorkan untuk anda

Selebriti 13 jam yang lalu

“Kawan Kepada Kekasih, Abang Baju Hijau Bukan Orang Industri” - Nani

oleh Wafa Aula

Filem & TV 11 jam yang lalu

Hyrul Anuar 'Mahalkan' Melayu Dalam ‘Tiga Janda Melawan Dunia’

Pengarah filem muda baharu, Hyrul Anuar mahu melakukan pembaharuan menerusi filem pertamanya, 'Tiga Janda Melawan Dunia'.

oleh Ellyna Ali

Selebriti 1 hari yang lalu

Denden Gonjalez Tak Mahu Ambil Peduli Masalah Dalaman Search

Denden mengakui fokusnya kini adalah untuk menjayakan Konsert Search Rocking On Roof Top yang akan berlangsung di atas bumbung Kompleks Cambell pada 11 Jun 2022...

oleh Ellyna Ali

Budaya 1 hari yang lalu

Penulis Buku Kongsi Panduan Bina Keyakinan Diri Kanak-Kanak