Berita Terkini

4 jam yang lalu: Final Piala Malaysia: JDT dahului kedudukan 2-1 menerusi penyerang import Fernando Forestieri pada minit ke-59 8 jam yang lalu: PH Pahang sokong untuk bersama BN bentuk kerajaan negeri 8 jam yang lalu: Alumni PTD cadang kerajaan baharu gubal Akta Perkhidmatan Awam 8 jam yang lalu: Gerakan minta ahlinya fokus PRN tahun depan - Dominic Lau 12 jam yang lalu: Peringatan, tiada penjualan tiket di Stadium Nasional Bukit Jalil

IKUTI KAMI


SUKE TV Yang Diasaskan Datuk AC Mizal Mula Bersiaran Minggu Ini 

SUKE TV menyiarkan kandungan-kandungan yang memberi peluang kepada penonton untuk membeli-belah secara langsung sambil menonton TV. 

Filem & TV Dikemaskini 7 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 06 Apr 2022 4:30PM

oleh

Ellyna Ali

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Rangkaian siaran tempatan, SUKE TV menyiarkan kandungan program beli-belah tempatan yang menampilkan selebriti, pempengaruh dan usahawan tempatan di mana penonton boleh membeli-belah secara langsung sambil menonton TV, akan mula bersiaran pada minggu ini. 

Rangkaian yang diasaskan ikon hiburan Datuk AC Mizal akan dapat ditonton selama 24 jam sehari menerusi platform myFreeview (saluran 116) iaitu rangkaian penyiaran digital tanpa langganan untuk TV yang pertama di negara ini.

Antara program yang disiarkan adalah SUKECeleb, SUKE TV iaitu program perdana yang menampilkan selebriti menjual produk mereka kepada penonton serta SUKEHati, program beli-belah dari rumah yang membabitkan peniaga tempatan memasarkan produk mereka.

Melalui inisiatif-inisiatif seperti ini, SUKE TV berhasrat memperkasa pangkalan pelanggan untuk PKS tempatan di seluruh negara melalui saluran TV percuma, sambil mencipta aliran pendapatan baharu untuk penghibur tempatan yang terjejas oleh pandemik. 

SUKE TV juga menyediakan sebuah platform baharu untuk peminat berinteraksi dengan selebriti pujaan mereka.

Ramai artis tempatan telah pun menyertai SUKE TV baru-baru ini bagi menyokong misi dan visi rangkaian tersebut untuk memasarkan produk-produk tempatan.

Antaranya adalah Diana Danielle, Didie Alias, Salina Saibi, Dynas Mokhtar, Thanuja, Achey dan ramai lagi.

Dengan infrastruktur yang luas, kepakaran dan perkongsian industri yang akan datang, SUKE TV menyasarkan pembangunan dan penyampaian kandungan asli dalam semua genre untuk penonton TV dan medium digital semasa Malaysia dalam masa nyata.

Sejak tahun lalu, SUKE TV telah menjayakan pelbagai perkongsian, terutamanya perjanjian pembiayaan dengan Malaysia Debt Ventures (MDV), anak syarikat milik penuh Kementerian Kewangan (MOF).

Baru-baru ini, SUKE TV juga telah menjalinkan kerjasama dengan MRANTI Nexus, sebuah entiti penyelidikan dan pembuatan kontrak di bawah kumpulan syarikat Malaysian Research Accelerator for Technology and Innovation (MRANTI).

Sempena siaran perdana tersebut, SUKE TV telah menganjurkan sebuah pertandingan di mana penonton berpeluang memenangi hadiah mingguan dan bulanan. 

Hadiah untuk dimenangi termasuk motosikal (bulanan), telefon bimbit (mingguan) dan pelbagai hadiah misteri. SUKE TV kini boleh ditonton secara percuma di saluran MYTV 116. - Getaran, 6 April 2022 

Berita Berkaitan

1

Filem & TV 4 bulan yang lalu

SUKE TV Milik Datuk AC Mizal Semakin Rancak Beroperasi

2

Selebriti 10 bulan yang lalu

AC Mizal Bangga Damien Warisi Darah Seninya

3

Muzik 11 bulan yang lalu

Ulasan Lagu Serantau Masa Kini

4

Filem & TV 1 tahun yang lalu

24 Jam Sehari, Suke TV Gabungkan Hiburan Dan E-Dagang

Sorotan

1

Piala Malaysia: Stadium Nasional Bertukar Lautan Merah-Biru, Merah-Kuning

2

Warkah Sebak Muhyiddin, ‘Saya Insan Biasa, Punya Rasa Kecewa Tapi Redha’

3

SME Corp Perkasa PKS Menerusi Anugerah E50

Disyorkan untuk anda

Selebriti 1 hari yang lalu

Tidak Benar! Hrithik Nafi Bersekedudukan Dengan Kekasihnya Saba Azad 

oleh Wartawan Hiburan Getaran

Filem & TV 1 hari yang lalu

Filem ‘Spilt Gravy’ Dominasi Pencalonan FFM Ke-32

Tahun ini menyaksikan 55 penyertaan termasuk filem cereka, cereka digital, filem pendek dan filem antarabangsa dalam pencalonan FFM Ke-32. 

oleh Wafa Aula

Selebriti 1 hari yang lalu

Sakit Kulit Hingga Rambut Gugur, Elizabeth Tan Terpaksa Tolak Tawaran Berlakon 

Menurut selebriti yang mesra disapa sebagai Lizzy itu, penyakit alopesia menyebabkannya mengalami masalah keguguran rambut yang kritikal. 

oleh Wafa Aula

Selebriti 1 hari yang lalu

Anak Perempuan Hamil, Bill Gates Bakal Dapat Cucu Pertama! 

oleh Wartawan Hiburan Getaran