Berita Terkini

2 jam yang lalu: Malaysia destinasi mesra Muslim terbaik OIC 2 jam yang lalu: Bali keluar panduan etika untuk pelancong 2 jam yang lalu: Bursa Malaysia akan ditutup pada 5 Jun sempena cuti umum Hari Keputeraan Agong 2 jam yang lalu: Dua remaja ditemukan lemas di Sungai Pahang 2 jam yang lalu: Zambry mulakan lawatan kerja ke Perancis dengan bertemu rakan sejawatan Catherine Colonna

IKUTI KAMI


Inisiatif 'Women Take the Wheel' Tingkatkan Pengalaman Wanita Membeli Kereta

Wanita akan diberi bimbingan, terutamanya dalam aspek teknikal dan hal-hal berkaitan peringkat awal proses pembelian kereta di Carsome.

TARA Dikemaskini 2 bulan yang lalu ยท Diterbitkan pada 25 Mar 2023 6:00PM

Inisiatif ini dapat menukar pemikiran skeptikal orang ramai bahawa wanita hanya pandai memandu kereta sahaja - Gambar Hiasan

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Bagi memberikan penekanan dan maklum balas kepada wanita dalam memperkasakan diri mereka sebagai pembeli kereta, Platform e-dagang kereta terbesar di Asia Tenggara, Carsome telah melancarkan inisiatif 'Women Take the Wheel' di Malaysia, Indonesia dan Thailand. 

Program ini menawarkan kepada wanita pengalaman dan tawaran yang berbeza dengan mengambil kira permintaan mereka untuk dibimbing terutamanya dalam aspek teknikal dan berkaitan proses pembelian kereta di peringkat awal.

Jadi sedikit sebanyak inisiatif ini dapat menukar pemikiran skeptikal orang ramai bahawa wanita hanya pandai memandu kereta sahaja.

Menurut data Carsome, bilangan pembeli kereta wanita telah meningkat lebih daripada 308 peratus pada 2022 berbanding tahun sebelumnya. 

Juliet Zhu (tengah) dan pasukan inisiatif 'Women Take The Wheel'  - Gambar ihsan Carsome
Juliet Zhu (tengah) dan pasukan inisiatif 'Women Take The Wheel' - Gambar ihsan Carsome

Presiden dan Ketua Pegawai Kewangan Kumpulan Carsome, Juliet Zhu berkata, pihaknya telah mengambil kira segala maklum balas dalam memberi sokongan terhadap pelanggan wanita mereka.

"Kami telah mendengar maklum balas pelanggan wanita kami dan mengiktiraf cabaran yang mereka hadapi sepanjang perjalanan pemilikan kereta mereka.

“Selain memberikan kepercayaan, ketelusan dan pilihan melalui pengalaman membeli dan menjual kereta digital kami, 'Women Take the Wheel' adalah cara kami membantu wanita dalam membuat keputusan semasa membeli kereta. Kami berharap apa yang telah kami bina hari ini akan menjadi asas esok untuk terus menyokong wanita,” jelasnya.

Jadi pelanggan wanita di luar sana yang mempunyai kerisauan membeli kereta, usah lagi ragu-ragu dan takut, hadirlah ke Carsome  dengan tenang untuk memiliki  kereta pilihan anda. - Getaran 25 Mac 2023

Isu Pada

Thanuja Ananthan Bukan Hanya Glitz And Glam

25 Mar 2023

Berita Berkaitan

1

Semasa 10 jam yang lalu

Lelaki Didakwa Bunuh Teman Wanita Hamil

2

Semasa 1 hari yang lalu

Cinta Tidak Berbalas, Seorang Lelaki Disyaki Bunuh Wanita Warga Emas

3

Semasa 1 minggu yang lalu

Tular Tatu Kalimah Allah Di Badan, Wanita Direman 3 Hari

4

Semasa 1 minggu yang lalu

Komitmen, Dukungan Berterusan Perkasa Wanita Dalam Ekonomi, Kewangan Dan Sosial - PM

Sorotan

1

Isu kontrak CEO FINAS Ditamatkan Lebih Awal Bukanlah Suatu Kes Unik - Kamil Othman Ulas

2

FINAS: Penamatan Khidmat Dr Md Nasir Keputusan Lembaga Pengarah - Fahmi

3

Lelaki Didakwa Bunuh Teman Wanita Hamil