Berita Terkini

2 jam yang lalu: Shamala letak jawatan Timbalan Presiden MHC 4 jam yang lalu: Peruntukan mengenai sebarang perolehan aset baharu hanya diketahui ketika Belanjawan 2023 4 jam yang lalu: Penyerang Colombia berusia 34 tahun, taruhan terbaharu Selangor FC 4 jam yang lalu: Risiko banjir kilat di 3 negeri dalam tempoh 12 jam 4 jam yang lalu: Kerajaan luluskan peruntukan RM10.5 juta serta merta untuk bina tiga pam air dan rumah pam di Mersing bagi atasi masalah banjir - Ahmad Zahid

IKUTI KAMI


Huawei MatePad Pro Berikan Pengalaman Hiburan Sinematik Dan Tingkatkan Produktiviti

Tablet ini menampilkan saiz skrin 12.6 inci dan mempunyai pelbagai ciri-ciri baharu yang dipertingkatkan.

TARA Dikemaskini 1 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 18 Dec 2022 11:07AM

Huawei MatePad Pro - Gambar ihsan Huawei.com

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Edisi terkini MatePad Pro memperlihatkan penambahbaikkan dari segi reka bentuk luaran, kualiti skrin, pengalaman audio visual, perisian, dan perkakasan. Menampilkan saiz skrin 12.6 inci, tablet ini boleh didapati di seluruh negara pada harga RM4,299 mulai 15 Disember 2022. 

Bagi penggemar gadjet tablet, jenama Huawei mengeluarkan tablet ini bagi memperbesarkan lagi tambah nilai jenama dalam memberi pengalaman hiburan sinematik dan pertingkatkan produktiviti pengguna.

MatePad Pro terbaharu ini didatangkan dengan reka bentuk estetik dan ergonomik yang menarik. Dengan inspirasi yang diperoleh daripada tablet HUAWEI 12.6 inci yang sebelumnya, ia memiliki kadar segar semula sehingga 120 Hz untuk meningkatkan lagi pengalaman menonton dan kelancaran ketika menggunakannya. 

MatePad Pro terbaharu ini didatangkan dengan reka bentuk estetik dan ergonomik yang menarik
MatePad Pro terbaharu ini didatangkan dengan reka bentuk estetik dan ergonomik yang menarik

Selain itu,Teknologi Universal Colour Consistency diguna pakai bagi membolehkan paparan yang konsisten pada semua peranti HUAWEI. 

Tablet ini juga telah dianugerahkan Pensijilan 3.0 TÜV Rheinland Full Care Display dan dilengkapi keupayaan perlindungan cahaya biru untuk memastikan mata pengguna tidak sakit dan pening.

Bahkan, ia dilengkapi sistem audio HUAWEI SOUND® dengan lapan pembesar suara yang mampu menghasilkan audio visual sinematik yang mengagumkan. 

Pembesar suara yang tersedia menawarkan frekuensi tinggi dan rendah yang dioptimumkan mengikut empat mod iaitu untuk mendengar muzik, menonton filem, pendidikan atau kelas dalam talian, dan tujuan gaming.

HUAWEI terus membuat evolusi terhadap model ini dengan memperhalusi ekosistemnya untuk menawarkan pengalaman bekerja menggunakan tablet. App Multiplier dan Multi-Window yang dipertingkatkan merupakan ciri-ciri yang dapat memanfaatkan pengguna. 

MatePad Pro menggunakan sistem operasi HarmonyOS 3, menampilkan skrin utama yang lebih pintar dengan rekaan skrin dan widgets yang boleh disesuaikan
MatePad Pro menggunakan sistem operasi HarmonyOS 3, menampilkan skrin utama yang lebih pintar dengan rekaan skrin dan widgets yang boleh disesuaikan

Dengan sentuhan skrin yang cepat dan mudah, pengguna boleh membuka 2 aplikasi secara bersebelahan dalam satu masa. Buat masa sekarang, Multi-Window menyokong 4 tugas secara maksimum, termasuk 2 tetingkap bersebelahan dan 2 tetingkap terapung.

Ia juga turut  menggunakan sistem operasi HarmonyOS 3, menampilkan skrin utama yang lebih pintar dengan rekaan skrin dan widgets yang boleh disesuaikan.

Selain itu, MatePad Pro juga telah dipertingkatkan dengan aplikasi Notes yang dibina oleh HUAWEI menawarkan pilihan kertas dan berus, serta pelbagai alatan tipografi untuk memudahkan cacatan dan pengeditan harian. Take Snippet pula membenarkan pengguna memetik teks daripada gambar yang menjadi salah satu ciri yang sangat berguna untuk pengguna peranti pintar hari ini.

Oleh itu, pengguna tablet mungkin boleh mencuba untuk menukar kepada model ini kerana penulis merasakan Huawei telah mempertingkat kualiti dengan pelbagai ciri-ciri yang ada. Dengan harga yang ditawarkan, tablet ini berbaloi untuk dimiliki sama ada penggunaan untuk berosial mahupun sebagai gadjet untuk bekerja.- Getaran 18  Disember 2022

Isu Pada

Dedikasi Jasmine Suraya

17 Dec 2022

Berita Berkaitan

1

TARA 4 bulan yang lalu

Lebih Banyak Ganjaran Beli-Belah Untuk Pengguna Huawei

2

Semasa 5 bulan yang lalu

Teruskan Projek MARA Digital - Ismail Sabri

3

Teknovasi 6 bulan yang lalu

Kehebatan Huawei Nova Y90 Tanpa Sokongan Google

4

Teknovasi 8 bulan yang lalu

Buletin Teknovasi: Apa Yang Menarik Minggu Ini?

Sorotan

1

Digantung UMNO: Hishammuddin Luah Rasa, ‘Kezaliman Mereka Tidak Akan Menghapuskan Kebaikan Kita’

2

‘Saya Rela Dipecat Kerana Tak Mahu Bersekongkol Dengan Pemimpin Menguburkan UMNO’ - Noh

3

Dipecat Keahlian UMNO: ‘Saya Tak Kecewa…’ - Khairy

Disyorkan untuk anda

TARA 12 jam yang lalu

Bengkel Kulinari Untuk Kanak-Kanak Menerusi Kempen #NiuYouNewFortune

oleh Wartawan Gaya Hidup Getaran

TARA 15 jam yang lalu

Nikmati Hidangan Kek Bertemankan Si Bulus

Kafe kucing popular di Asia dengan kafe yang pertama dibuka di Taipei, Taiwan pada 1998 sebelum trend itu menular ke negara lain. Ia sangat popular di Jepun, di...

TARA 13 jam yang lalu

Daphne Iking Kongsi Tip Bawa Keluarga Bersama Rakan 'Travel' Luar Negara

Perkongsian Daphne berkenaan percutian ke Tokyo dan Nagano, Jepun bersama keluarga dan rakannya yang turut membawa keluarganya itu dikongsi melalui di media sos...

oleh Rubini Nagarajah

TARA 11 jam yang lalu

Lost World Of Tambun Siap Sedia Sambut Kehadiran 40,000 Pengunjung Rumah Terbuka Tahun Baharu Cina