Berita Terkini

3 jam yang lalu: PM wajar dapatkan pandangan jemaah menteri - hamzah 3 jam yang lalu: Mahdzir yakin GPS menang besar pada PRU-15 4 jam yang lalu: Polis Johor kutip RM1.38 juta bayaran saman dalam masa tiga hari 4 jam yang lalu: Menara telekomunikasi akan dibina di Pulau Sipadan - Mohammad

IKUTI KAMI


140 Golongan Asnaf Dapat Tajaan Lesen Motosikal Percuma Dalam Program #RideHomeSafe 2022

Program #RideHomeSafe 2022 adalah suatu inisiatif Kumpulan Perangsang Selangor Berhad (KPS) dengan kerjasama PDRM, JPJ dan penduduk kediaman (PPR) Lembah Subang 2.

TARA Dikemaskini 1 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 20 Aug 2022 4:52PM

Program yang dimulakan sejak 2021 ini diteruskan tahun ini dengan mensasarkan pelajar sekolah menengah khususnya golongan B40 di Selangor. - Gambar ihsan KPS  

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Dalam meneruskan usaha untuk memupuk dan meningkatkan kesedaran keselamatan jalan raya di kalangan belia dan komuniti, Kumpulan Perangsang Selangor Berhad (KPS) telah melancarkan program #RideHomeSafe 2022 baru-baru ini. 

Bertempat di kediaman Perumahan Rakyat (PPR) Lembah Subang 2, ia bertujuan untuk menaja lesen motosikal secara percuma di kalangan anak muda. 

Program yang telah dimulakan sejak tahun 2021 ini diteruskan lagi pada tahun ini dengan mensasarkan pelajar sekolah menengah khususnya golongan B40 di Selangor.  

Gambar ihsan KPS
Gambar ihsan KPS

Ini merupakan satu langkah yang baik bagi memupuk pengetahuan anak-anak muda betapa pentingnya untuk memiliki lesen motosikal. 

Bukan sahaja untuk mengelak daripada disaman pihak berkuasa, malah didikan keselamatan jalan raya ini amat penting untuk dipupuk agar mereka tidak terjebak dalam kesalahan  melanggar undang-undang jalan raya. 

Tahun lepas, KPS telah menaja seramai 60 orang pelajar dari kalangan keluarga berpendapatan rendah. Kali ini, seramai 140 peserta telah dipilih untuk mendapat tajaan lesen motosikal termasuk  penajaan terhadap   80 orang asnaf yang terpilih di sekitar Selangor.

Gambar ihsan KPS
Gambar ihsan KPS

Dengan kerjasama strategik KPS bersama PDRM dan JPJ serta penduduk kediaman (PPR) Lembah Subang 2, pelbagai aktiviti menarik telah diadakan semasa acara tersebut berlangsung. 

Antaranya adalah taklimat keselamatan jalan raya daripada Bahagian Keselamatan Jalan Raya, pameran PDRM, JPJ dan banyak lagi 

KPS akan terus komited dalam menjayakan program #RideHomeSafe dalam membantu menangani jumlah penunggang motosikal yang tidak memiliki berlesen. Perkara ini perlu dibendung terutamanya golongan belia di Selangor, khususnya di kalangan keluarga B40. - Getaran, 20 Ogos 2022

Isu Pada

Fenomena Casablanca Nuha Bahrin, Naufal Azrin

20 Aug 2022

Berita Berkaitan

1

Pendidikan 7 jam yang lalu

76 Pelajar B40 Dipilih Sambung Belajar Menerusi Program Perintis Sulung Tahun Ini

2

Semasa 3 hari yang lalu

Ejen Produk Kosmetik Berjaya Diselamatkan, 7 Suspek Ditahan

3

Refleksi 3 hari yang lalu

Hafizah Gigih Siapkan Lebih 500 Pek Sarapan Percuma Di PPR Lembah Subang 1

4

Semasa 1 minggu yang lalu

Kes Dera 2 Beradik: Polis Rujuk Kertas Siasatan Dalam Masa Terdekat

Sorotan

1

Indonesia Siasat Tragedi 129 Orang Terkorban Dalam Rusuhan Bola Sepak, Liga Digantung Seminggu

2

‘Air Mata Deras Mengalir Lihat Hammad Hembus Nafas Terakhir’ - Zulkifli

3

Rakyat Kecewa PRU-15 Ketika Banjir: Tanda Pagar #UndiBanjir, #UndiRabu Sohor Di Twitter

Disyorkan untuk anda

TARA 1 hari yang lalu

Takdir Bertemu - Nabila Razali & Keisya Levronka

oleh Ellyna Ali

TARA 1 hari yang lalu

'Kopi Sepi' Untuk Insan Yang Mencari Cinta, Aiman Sidek Jelaskan Single Baharunya 

Lagu terbitan label 4U Entertainment itu, dilancarkan bersempena dengan sambutan Hari Kopi Sedunia yang kebetulan jatuh pada hari ini iaitu 1 Oktober. 

oleh Wartawan Getaran

TARA 1 hari yang lalu

HKL Hospital Pertama Sediakan Pembedahan Penggantian Sendi Lutut, Pinggul Secara Robotik

Robot ROSA yang dipinjamkan selama setahun kepada HKL membolehkan 21 pembedahan penggantian sendi dilakukan setakat ini, termasuk 4 kes kompleks yang memerlukan...

TARA 3 jam yang lalu

‘Mungkin Ini Adalah Lagu Yang Paling Sedih Pernah Ku Buat’, Luahan Kesedihan Naim Daniel

oleh Rubini Nagarajah