Berita Terkini

3 jam yang lalu: Majlis Veteran Kebangsaan (MVK), distruktur semula supaya lebih realistik - Hishammuddin 3 jam yang lalu: Olimpik 2024: Aaron-Wooi Yik tidak terburu-buru sasar emas, fokus layak terlebih dahulu 3 jam yang lalu: Tiada siapa ada hak guna veto dalam isu babitkan nasib rakyat Palestin - China 3 jam yang lalu: Kertas siasatan Hakim Mohd Nazlan selesai - SPRM 3 jam yang lalu: Kerajaan lulus RM8.94 juta pertingkat akses internet di Kota Belud

IKUTI KAMI


“Zainab Binti Mohd Salleh Bukan Isteri Saya” – Dr Abdul Latiff

Semasa Dikemaskini 1 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 26 Aug 2022 9:31PM

Dr Abdul Latiff Ahmad - Gambar fail

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

KUALA LUMPUR - “Saya tidak memiliki tidak mempunyai sebarang isteri atau bekas isteri yang bernama Zainab binti Mohd Salleh,” kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri  (Tugas-Tugas Khas), Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad.

Tegas beliau, apa juga perbuatan dilakukan wanita berkenaan tidak mempunyai sebarang kaitan dengan dirinya.

“Walaupun saya telah memberikan penjelasan, Rafizi masih berterusan dengan pembohongannya. Maka dengan ini, saya membuat penjelasan yang sebenar dan sejujurnya (bahawa) saya tidak mempunyai sebarang isteri atau bekas isteri yang bernama Zainab binti Mohd Salleh.

"Apa jua perbuatan Zainab tidak mempunyai kaitan dengan saya. Saya menjadi Timbalan Menteri Pertahanan dari 2009 sehingga 2013, tarikh kontrak kapal tempur pesisir (LCS) kepada Boustead Naval Shipyard Sdn Bhd (BNS) dibuat pada 17 Julai 2014,” katanya.

Jelas Dr Abdul Latiff, beliau tidak memainkan sebarang peranan dalam kontrak LCS tersebut, malah keluarganya juga tidak mendapat sebarang kontrak pertahanan atau pembekalan dengan Kementerian Pertahanan sepanjang menyandang jawatan Timbalan Menteri Pertahanan.

“Timbalan Presiden PKR, Rafizi Ramli telah menggunakan satu laporan forensik oleh Alliance IFA (M) Sdn Bhd (Alliance) sedangkan dokumen tersebut hanya merupakan satu deraf yang tidak ditandatangani dan tidak dapat disahkan kandungannya.

“Rafizi bukan sahaja tidak jujur, malah didakwa dengan sengaja membuat fitnah apabila menyembunyikan fakta bahawa terdapat laporan forensik sebenar ditandatangani oleh Alliance yang secara jelas tidak menyebutkan bahawa Zainab ialah isteri kedua saya,” katanya.

Rafizi Ramli
Rafizi Ramli

Abdul Latiff berkata, Rafizi diharapkan bersikap lebih jujur dalam berpolitik.

Pembohongannya jelas beliau, bukan sahaja menipu masyarakat tetapi juga menggugat keyakinan rakyat kepada pemerintah sehingga boleh menjejaskan keselamatan negara, apabila penjelasan yang perlu dibuat itu mendedahkan rahsia aset pertahanan negara kepada pengetahuan umum.

"Andai kata saudara Rafizi betul-betul yakin bahawa Zainab binti Mohd Salleh ialah isteri kedua saya, maka sila kemukakan bukti.

"Sebagai anggota Kabinet, saya bersedia untuk disiasat bagi membuktikan kebenaran apa yang saya katakan. Hentikanlah menabur fitnah," tambahnya. - Getaran, 26 Ogos 2022

Sorotan

1

Konsert Didi & Friends Bersama MPO Di DFP Janjikan Pengembaraan, Gelak Ketawa

2

Stesen Pengecasan EV Masih Rendah, Kurang Daripada 1,000 - MOSTI

3

Mahkamah Lanjut Penggantungan Sementara Pembangunan Di Hutan Simpan Bukit Cherakah

Disyorkan untuk anda

Semasa 7 jam yang lalu

Kes Guan Eng: Saksi Diarah Kemuka Salinan Whatsapp 2 Ahli Perniagaan

Politik 1 hari yang lalu

Rafizi Lancar Petisyen Bantah PRU-15 Diadakan Musim Banjir

oleh Fitri Nizam

Semasa 8 jam yang lalu

PM Berlepas Pulang Selepas Lawatan Kerja Ke New York Dan Abu Dhabi

Semasa 12 jam yang lalu

Pencerobohan Tentera China, ATM, Kerajaan Perlu Beri Komitmen Berterusan - Rozman

oleh Sophia Ahmad