Jika anda penggemar makanan berkhasiat dan semula jadi, pasti anda kenal jenama kesejahteraan barang pengguna cepat laris (FMCG), Signature Market.
Jenama yang meraikan ulang tahun ke-7 baru-baru ini sentiasa berusaha menghasilkan produk semula jadi terbaik, dengan harga berpatutan, sesuai dengan misi utama mereka bagi menggalakkan pengguna menjalani kehidupan lebih sihat dan gaya hidup seimbang.
Diasaskan pada 2014, Signature Market telah menjadi jenama FMGC yang makin pesat berkembang di Malaysia dalam industri kesihatan dan kesejahteraan.
Bermula dengan memberi tumpuan kepada produk makanan organik dan makanan ringan semula jadi, kini jenama tempatan ini berkembang maju dengan membekalkan pelbagai rantaian produk semula jadi dan organik.
“Signature Market bukan hanya sekadar syarikat jenama makanan sihat, ia juga merupakan satu platform bagi pasukan kami mengembangkan kreativiti mereka, di mana setiap buah fikiran mereka diambil kira.
“Ia juga merupakan satu tempat untuk masyarakat mendapatkan pilihan makanan serta gaya hidup lebih sihat pada harga berpatutan.”
“Kejayaan kami hari ini adalah hasil sokongan pengguna yang sentiasa membantu menaikkan jenama kami.
“Minda progresif ketua pasukan kami juga sentiasa memberikan dorongan dan berusaha untuk menjadikan kami lebih kuat,” ujar Ketua Pegawai Operasi dan Pengasas Bersama Signature Market, John Cheng dalam satu kenyataan media.
Menjengah ke platform e-dagang Signature Market, anda boleh mendapatkan pelbagai produk makanan sihat yang membuka selera.
Produk-produk ini ada yang boleh terus dimakan, perlu dimasak, dan dicampur dalam masakan.
Antara produk yang menjadi best-seller ialah Fruit Fiber DX-Plus, Omega-3 Trail Mix, Organic Energy Soy Milk Powder, Classic Nut Mix, Chunky Peanut Butter (Sugar & Salt-Free) dan Premium Caramel Popcorn.
Jika anda gemar menyediakan hidangan menggunakan buah-buahan kering, anda boleh dapatkan produk ini di Signature Market.
Pelbagai pilihan tersedia seperti strawberi, mangga, kranberi, jambu batu, aprikot dan hirisan lemon. Di sini kami sertakan resipi mufin kranberi bersama kekacang yang disediakan oleh Signature Market untuk dicuba hujung minggu nanti.
Mufin Kranberi Dengan Kekacang
Bahan-bahan
140 gram Signature Market’s Dried Cranberries
260 gram tepung gandum
2 sudu kecil serbuk penaik
1 sudu teh serbuk kayu manis
1 sudu teh serbuk halia
2 biji telur sederhana (pada suhu bilik)
220 ml susu separa skim / rendah lemak
80 ml minyak sayuran
80 gram gula
70 gram Signature Market’s Classic Nut Mix yang dicincang kasar
1 biji oren, kulitnya diparut
Untuk aising oren (jika suka)
- 4 sudu besar gula aising / tepung
- 1 sudu besar jus oren dan parutan kulit
Penyediaan
1. Panaskan ketuhar hingga 200 darjah Celsius. Susun 12 sarung kertas mufin di dalam dulang pembakar.
2. Satukan tepung, serbuk penaik, serbuk kayu manis dan serbuk halia. Kacau dengan sudip sehingga sebati. Ketepikan.
3. Pukul telur, minyak dan gula bersama. Kemudian masukkan susu dan kulit oren. Setelah itu, campurkan kranberi kering dan kekacang ke dalam campuran tepung tadi dan kacau hingga sekata.
4. Satukan campuran kering dan basah dan kacau sehingga adunan sebati.
5. Masukkan adunan ke dalam sarung kertas mufin dan bakar selama 23 minit. Keluarkan dari ketuhar dan biarkan selama 10 minit sebelum dialihkan ke rak penyejuk.
6. Untuk membuat aising oren, satukan gula aising dengan jus oren dan kacau hingga sebati. Sapukan di atas mufin dan anda boleh taburkan lebih banyak parutan oren jika anda suka!
Selamat mencuba.
Gambar : Signature Market