Berita Terkini

2 jam yang lalu: Mesyuarat Jawatankuasa Khas Kabinet Mengenai Anti-Rasuah secara dasar setuju cadangan gubal Rang Undang-Undang Sumbangan Politik - PM 2 jam yang lalu: Pusat Pencegahan Jenayah Kewangan Nasional akan jadi agensi berpusat urus harta disita dan dilucut hak - PM 2 jam yang lalu: Kajian mendalam akan dilakukan bagi asingkan kuasa Pendakwa Raya dan Peguam Negara - PM 2 jam yang lalu: Kerajaan akan perkenal Pelan Tadbir Urus Baik Nasional (MyGovernance) perkukuh keupayaan penyampaian perkhidmatan awam serta tangani isu kelemahan tadbir urus - PM 4 jam yang lalu: Khairy ucap tahniah kepada rakyat Malaysia daripada segi tingkah laku yang baik pada fasa peralihan ke endemik

IKUTI KAMI


Kuala Lumpur Fashion Week 2021 Kembali Bersinar!

#KLFW2021 kembali berlangsung dari 1 sehingga 7 November 2021 secara maya dan fizikal.

Gaya Dikemaskini 6 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 26 Oct 2021 8:43AM

oleh

Zaidi Che

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Kuala Lumpur Fashion Week 2021 (#KLFW2021) kembali melangsungkan acara minggu fesyen terbesar di Malaysia selama seminggu, bermula secara maya mulai 1 sehingga 2 November dan secara fizikal pada 7 November 2021 di Pavilion KL. 

Penganjuran tahun kesembilan pentas peragaan ini akan menampilkan 48 pereka fesyen tempatan, masing-masing bakal memperlihatkan koleksi sedia-pakai (ready-to-wear) mereka secara digital dan fizikal.

Dengan situasi semasa negara yang sedang berada dalam peralihan dari pandemik ke endemik, #KLFW2021 bersedia memperkenalkan semula trend fesyen terbesar dan tercanggih di Malaysia.

“Sudah tentu kami telah melalui fasa-fasa yang sukar. Walaupun jalan pemulihan tidak mudah, kita akan sentiasa menghadapinya bersama.

“Saya gembira melihat pereka fesyen bersama kami, sanggup bertahan dan membangunkan semula jenama mereka,” kata Andrew Tan, pengasas Kuala Lumpur Fashion Week (KLFW).

Sebanyak 26 pertunjukan fesyen secara fizikal akan mengambil tempat di Pavilion KL, sementara 12 pertunjukan fesyen akan dijalankan secara maya untuk #KLFW2021. 

“Lexus, Samsung dan Ambank merupakan penaja-penaja utama kami tahun ini. 

“Setiap satu dari syarikat-syarikat ini bukan hanya menyokong dari segi kewangan, malah saya percaya mereka mampu menawarkan sesuatu yang istimewa, yang bakal mengubah cara kita bekerja, berkomunikasi dan berinteraksi dengan teknologi,” ujar Tan. 

Semenjak 2013, KLFW telah menjadi wahana utama buat para pereka dan komuniti fesyen tempatan untuk mengekspresi diri sambil meraikan koleksi-koleksi fesyen rekaan anak watan. 

Dengan tema ‘wear local, dress global’, KLFW telah mendorong ramai pereka fesyen muda Malaysia untuk berkembang di persada fesyen antarabangsa, sementara membina tapak fesyen yang kukuh di dalam negara. 

Sama ada koleksi sedia-pakai, adi busana avant-garde atau athleisure, KLFW menjadi tunjang utama fesyen di Malaysia dengan memperagakan semua jenis gaya dan stail di atas pentas peragaan ikonik di tengah-tengah ruang legar Pavilion KL.

#KLFW2021 ditaja oleh Lexus, Samsung dan Ambank, masing-masing membawa kepakaran bidang mereka untuk disumbangkan kepada industri fesyen Malaysia. – Getaran, 26 Oktober 2021

Berita Berkaitan

1

Muzik 11 jam yang lalu

Isaac Voo Kumpulan IN2IT Kembali Berkarya Di Malaysia

2

Video & Galeri 2 hari yang lalu

Gaya Di Getaran Ep. 63: Tip Gaya Monokrom Bersama Zaym Zarif

3

Refleksi 5 hari yang lalu

Kanak-Kanak Bantut: Mereka Bukan Sekadar Pendek

4

Jelajah 1 minggu yang lalu

#OOTD Hari Raya Anda di 7 Lokasi ini! 

Sorotan

1

FINAS Bantu Penggiat Industri Kreatif Tingkat Kualiti Filem Negara Menerusi MyLAB

2

Mengubah Negara Menjadi Gergasi Sukan Komersial Dengan L‘Etape M‘sia

3

COVID-19, Kes Harian, Kematian Kembali Meningkat

Disyorkan untuk anda

Jelajah 8 jam yang lalu

Resort Mewah Terbaharu di Uluwatu, Bali

oleh Rahayu MN

Teknovasi 1 hari yang lalu

5 Sebab Jenama Telefon Nokia Tidak Sepopular Dahulu

Pasti ramai yang mungkin pernah memiliki telefon pintar jenama ini. Namun zaman kegemilangan Nokia sudah tidak berada di puncak sejak 10 tahun yang lalu. Ketahu...

oleh Izwan Ramlan

Jelajah 10 jam yang lalu

Taman Tema Air Terbesar Arab Saudi!

Qiddiya Water Theme Park bakal menjadi taman tema air pertama negara padang pasir ini.

oleh Zaidi Che

Teknovasi 1 hari yang lalu

4 Cara Mengesan Jam Tangan Rolex Tiruan

oleh Izwan Ramlan