Berita Terkini

5 jam yang lalu: 5,551 kes baharu COVID-19 dilaporkan hari ini - KP Kesihatan 8 jam yang lalu: Perkembangan terbaharu kes Omicron akan diambil kira dalam SOP PRN Sarawak - Khairy 8 jam yang lalu: Pengembara yang tiba di KLIA dari negara berisiko tinggi akan dipakaikan peranti pengesanan sepanjang tempoh kuarantin - Khairy 8 jam yang lalu: Lapan kontak rapat kes Omicron akan menjalani ujian swab PCR hari ini - Khairy 8 jam yang lalu: Kes pertama varian Omicron dikesan di Malaysia pada 2 Disember melibatkan pengembara bukan warganegara dari Afrika Selatan - Khairy

IKUTI KAMI


Kuala Lumpur Fashion Week 2021 Kembali Bersinar!

#KLFW2021 kembali berlangsung dari 1 sehingga 7 November 2021 secara maya dan fizikal.

Gaya Dikemaskini 1 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 26 Oct 2021 8:43AM

oleh

Zaidi Che

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Kuala Lumpur Fashion Week 2021 (#KLFW2021) kembali melangsungkan acara minggu fesyen terbesar di Malaysia selama seminggu, bermula secara maya mulai 1 sehingga 2 November dan secara fizikal pada 7 November 2021 di Pavilion KL. 

Penganjuran tahun kesembilan pentas peragaan ini akan menampilkan 48 pereka fesyen tempatan, masing-masing bakal memperlihatkan koleksi sedia-pakai (ready-to-wear) mereka secara digital dan fizikal.

Dengan situasi semasa negara yang sedang berada dalam peralihan dari pandemik ke endemik, #KLFW2021 bersedia memperkenalkan semula trend fesyen terbesar dan tercanggih di Malaysia.

“Sudah tentu kami telah melalui fasa-fasa yang sukar. Walaupun jalan pemulihan tidak mudah, kita akan sentiasa menghadapinya bersama.

“Saya gembira melihat pereka fesyen bersama kami, sanggup bertahan dan membangunkan semula jenama mereka,” kata Andrew Tan, pengasas Kuala Lumpur Fashion Week (KLFW).

Sebanyak 26 pertunjukan fesyen secara fizikal akan mengambil tempat di Pavilion KL, sementara 12 pertunjukan fesyen akan dijalankan secara maya untuk #KLFW2021. 

“Lexus, Samsung dan Ambank merupakan penaja-penaja utama kami tahun ini. 

“Setiap satu dari syarikat-syarikat ini bukan hanya menyokong dari segi kewangan, malah saya percaya mereka mampu menawarkan sesuatu yang istimewa, yang bakal mengubah cara kita bekerja, berkomunikasi dan berinteraksi dengan teknologi,” ujar Tan. 

Semenjak 2013, KLFW telah menjadi wahana utama buat para pereka dan komuniti fesyen tempatan untuk mengekspresi diri sambil meraikan koleksi-koleksi fesyen rekaan anak watan. 

Dengan tema ‘wear local, dress global’, KLFW telah mendorong ramai pereka fesyen muda Malaysia untuk berkembang di persada fesyen antarabangsa, sementara membina tapak fesyen yang kukuh di dalam negara. 

Sama ada koleksi sedia-pakai, adi busana avant-garde atau athleisure, KLFW menjadi tunjang utama fesyen di Malaysia dengan memperagakan semua jenis gaya dan stail di atas pentas peragaan ikonik di tengah-tengah ruang legar Pavilion KL.

#KLFW2021 ditaja oleh Lexus, Samsung dan Ambank, masing-masing membawa kepakaran bidang mereka untuk disumbangkan kepada industri fesyen Malaysia. – Getaran, 26 Oktober 2021

Berita Berkaitan

1

Semasa 6 jam yang lalu

Kes Pertama Omicron Dikesan Di Malaysia

2

Bisnes & Kerjaya 7 jam yang lalu

Ramai Tak Tahu Kerjaya Jurugambar Fesyen Wujud!

3

Muzik 2 hari yang lalu

Fatia Artis Global Pertama Naungan TikTok!

4

Semasa 2 hari yang lalu

Perjuangan Sharifah Hanim Dan Emily Rose Terjawab Jumaat

Sorotan

1

Yasmin Hani Dan Shahrin Razali Berpisah

2

Jerman Ambil Tindakan Keras Untuk Menangani Kenaikan Kes COVID-19

3

COVID-19: 150 Pelajar SSP, Cyberjaya Jadi Kontak Rapat Dipindah Ke IAB

4

Dari Segambut Ke New York: Grab Rai Penyenaraian Bersejarah

Disyorkan untuk anda

Jelajah 1 hari yang lalu

Sohor Kini 3 Perbualan Hangat Warganet Menjelang Krismas

oleh Zaidi Che

Jelajah 1 hari yang lalu

Ini Masa ‘Tur-baik’ Untuk Bercuti Ke Turki

Jadi ke mana agaknya kembara anda pada penghujung tahun ini? Setelah sekian lama terkurung di rumah, pasti ramai yang sudah mula merencana perjalanan. Ada yang...

oleh Rahayu MN

Refleksi 10 jam yang lalu

Bersahabat Hingga Ke Syurga

Mencari seorang sahabat bukanlah mudah. Sahabat bukan sahaja bersama kita di kala gembira, namun dia sentiasa ada di sisi ketika suka, duka, susah mahupun senan...

oleh Rahayu MN

Refleksi 2 jam yang lalu

Perihal Menegur, Ini Yang Perlu Anda Ambil Kira

oleh Izwan Ramlan