Berita Terkini

2 jam yang lalu: Kabinet dibentuk segera selepas ambil pandangan semua parti kerajaan - PM 2 jam yang lalu: GRS-DAP bincang komitmen kerjasama dalam kerajaan perpaduan 2 jam yang lalu: Zii Jia, Aaron-Wooi Yik antara tercalon bagi Anugerah BWF 2022 3 jam yang lalu: JPS keluar notis kesiapsiagaan kemungkinan banjir kilat di enam negeri 3 jam yang lalu: MS puas hati prestasi skuad terjun negara di GP Malaysia

IKUTI KAMI


Bermotosikal Elektrik Keliling Putrajaya

Video & Galeri Dikemaskini 7 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 03 Apr 2022 4:51PM

Gambar: Izwan Ramlan

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Minggu ini, penulis kami Izwan Ramlan keluar menjelajah beberapa tempat menarik di sekitar Putrajaya. Dengan melangkahnya negara kita ke Fasa Peralihan ke Endemik, pasti ramai yang mencari idea tempat beriadah bersama rakan taulan dan keluarga.

Tetapi tidak hanya bersiar-siar biasa. Izwan turut memperkenalkan kepada kita motorsikal elektrik buatan tempatan, Eclimo.

Kenderaan unik ini mempunyai tiga mod tunggangan iaitu Normal, Maximum dan Eco dan mempunyai jarak tunggangan yang mampu mencecah 100KM untuk sekali caj.

Jom tonton video di bawah untuk mengetahui kisah 'pengembaraan' kecil Izwan ke Putrajaya bersama motorsikal elektriknya.

Isu Pada

Dunia Seni Zulhairul Ikram

02 Apr 2022

Sorotan

1

Piala Malaysia: Stadium Nasional Bertukar Lautan Merah-Biru, Merah-Kuning

2

Warkah Sebak Muhyiddin, ‘Saya Insan Biasa, Punya Rasa Kecewa Tapi Redha’

3

SME Corp Perkasa PKS Menerusi Anugerah E50