Berita Terkini

3 jam yang lalu: 55 sekolah luar bandar di Kedah dilengkapi kemudahan gentian optik 'Point of Presence' (PoP) 3 jam yang lalu: Lapangan Terbang Antarabangsa Senai terima penerbangan pertama dari China 3 jam yang lalu: Dewan Rakyat lulus Rang Undang-Undang berkaitan kesalahan menghendap 3 jam yang lalu: TPM Ahmad Zahid sahkan Sulaiman Md Ali meletak jawatan sebagai Ketua Menteri Melaka 3 jam yang lalu: Ahmad Zahid akan menghadap TYT Negeri Melaka untuk persembah nama calon Ketua Menteri baharu

IKUTI KAMI


Kecergasan Atlet MMA Bersama Siri Galaxy Watch5

Siri Galaxy Watch5 diinovasi untuk membolehkan pengguna mengikuti amalan kesihatan holistik.

TARA Dikemaskini 2 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 29 Jan 2023 11:11AM

Samsung Galaxy Watch5 membantu memberikan pemahaman yang lebih mendalam tentang kesihatan dan kecergasan keseluruhan pemakainya - Gambar [email protected]

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Kecergasan adalah jalan yang didorong oleh keinginan dan keghairahan dalam diri. Ambil daripada Colleen Augustin, atlet MMA dan jurulatih belia bola sepak bendera, yang mengekalkan gaya hidup sihat dengan Samsung Galaxy Watch5 terbaharu.

Siri Galaxy Watch5 diinovasi untuk membolehkan pengguna mengikuti amalan kesihatan holistik. Melalui cip yang ditanam dalam jam tangan ini, ia menggabungkan penderia kesihatan termasuk penderia Bioelectrical Impedance Analysis (BIA) dan penderia Kadar Jantung Optik (HR).

Elemen ini membolehkan pengguna memantau komposisi badan, corak denyutan jantung dan paras oksigen darah mereka. Malah ia memberikan pemahaman yang lebih mendalam tentang kesihatan dan kecergasan keseluruhan mereka. 

Colleen Augustin
Colleen Augustin

Menurut Colleen Augustin, jam tangan pintar dari Samsung ini sesuai dengan dirinya semasa menjalani latihan.

“Samsung Galaxy Watch5 baharu sangat sesuai untuk saya kerana ia boleh menyemak sama ada saya mendapat jumlah pemulihan yang sesuai untuk sesi latihan serta mengesan kemajuan fizikal saya dengan jam tangan pintar ini dengan mudah," kongsi Colleen. 

Dia juga mendapati sangat menarik bahawa jam tangan itu tidak terlepas dari pergelangan tangannya semasa melakukan aktiviti lasak.

Sebagai atlet MMA, dia perlu terus meningkatkan kekuatan dan stamina seterusnya memantau kadar jantung adalah salah satu metrik.

Terima kasih kepada lebih 90 mod senaman unik Galaxy Watch5 yang mampu melaporkan analisis antaranya senaman yang berwawasan, termasuk tempoh senaman, kalori yang dibakar, zon kadar denyutan jantung dan kehilangan peluh.

Samsung Galaxy Watch5
Samsung Galaxy Watch5

Menyentuh tentang matlamat kesihatan, Colleen mendedahkan bagaimana aplikasi Samsung Health telah membantunya dalam menguruskan pengambilan pemakanannya.

“Dengan Samsung Health, saya boleh merekodkan kalori atau nutrisi yang saya ada dalam setiap hidangan melalui jam tangan saya. Ciri ini membantu saya memantau dengan ketat apa yang saya makan.

"Saya berpendapat Pemantauan Pengambilan Pemakanan memudahkan orang ramai menjejaki makanan mereka tanpa banyak kerumitan, terutamanya bagi mereka yang sangat sibuk," tambahnya dengan penuh semangat,” katanya.

Satu lagi ciri kegemaran Colleen yang mengejutkannya tentang betapa berfaedahnya teknologi penjejakan tidur. Colleen tidak suka mengorbankan tidur untuk kecantikannya dan secara konsisten berusaha untuk mendapatkan rehat yang mencukupi. 

“Kualiti tidur saya ada di mana-mana pada masa-masa tertentu kerana waktu tidur. Saya mungkin tidur tujuh jam, tetapi disebabkan kurang tidur pada hari sebelumnya, ia mungkin menjejaskan kitaran tidur saya,” kongsinya.

Galaxy Watch5 memperlihatkan gabungan kepraktisan, ketahanan dan reka bentuk ideal yang memberikan pengguna keupayaan untuk mengawal rutin harian dan menambah baik setiap usaha kecergasan. 

Jadi mulakan perjalanan kesihatan anda dengan Siri Galaxy Watch5 sekarang untuk mendapat pengalaman penjagaan kesihatan yang baik. - Getaran, 29 Januari 2023

Isu Pada

Jalan Jauh Ayda Jebat

28 Jan 2023

Berita Berkaitan

1

Filem & TV 1 minggu yang lalu

‘Tujuh Dua Belas’ Tampilkan Pelakon Wanita Yang Mampu Bertarung, Angkat Kisah Penculikan Kanak-Kanak – Pengarah

2

Semasa 1 minggu yang lalu

Kesihatan UAI Semakin Baik, Masih Perlu Rawatan Lanjut - Sumber

3

TARA 2 minggu yang lalu

Rakyat Malaysia Ramai Yang Obes, Jom Turunkan Berat Badan Bersama Amway

4

Semasa 3 minggu yang lalu

KKM Pantau Penyakit Bawaan Air Pascabanjir - Dr Zaliha

Sorotan

1

Ahmad Zahid Sahkan Sulaiman Letak Jawatan Ketua Menteri Melaka

2

Projek Pasar Chow Kit Tidak Pernah Terbengkalai, Dijangka Siap 2025

3

Tubuh Task Force Selaras Agihan Bantuan Dengan YKN Di Setiap Negeri