Berita Terkini

43 minit yang lalu: Import minyak sawit SDP dibenarkan masuk ke AS serta-merta 44 minit yang lalu: Malaysia berpotensi jadi hab automotif di pasaran ASEAN - Tengku Zafrul 44 minit yang lalu: Kedah negeri terbaharu dilanda banjir 45 minit yang lalu: Panel penasihat teknikal BAM dianggotai 7 bekas pemain kebangsaan 46 minit yang lalu: Rundingan damai Thailand: Ketua Fasilitator Malaysia lakukan kunjungan hormat terhadap Ketua Perunding Thailand

IKUTI KAMI


Program All Together Now Malaysia, 77 Individu Dipanggil Beri Keterangan

Semasa Dikemaskini 1 tahun yang lalu · Diterbitkan pada 18 Jun 2021 7:54AM

Polis akan memanggil semua pihak yang terlibat dalam program ATNM untuk memberikan keterangan bagi siasatan ketidakpatuhan perlanggaran SOP.

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

PUTRAJAYA - Seramai 77 individu termasuk juri selebriti dan peserta program hiburan televisyen ‘All Together Now Malaysia’ (ATNM) telah memberi keterangan kepada polis berhubung isu ketidakpatuhan prosedur operasi standard (SOP).

Ketua Polis Daerah Putrajaya A. Asmadi Abdul Aziz berkata seramai 50 juri, 25 peserta dan dua pegawai Kementerian Kesihatan (KKM) hadir ke Ibu Pejabat Polis Daerah Putrajaya sejak 8 Jun lepas untuk memberi keterangan bagi membantu siasatan kes itu.

Beliau berkata keterangan pegawai KKM terbabit adalah untuk membantu siasatan jika wujud kesalahan berdasarkan bukti yang ada.

"Siasatan masih lagi dijalankan,” katanya kepada media menerusi aplikasi WhatsApp hari ini mengenai perkembangan kes itu.

Program pencarian bakat terbitan Astro Production itu disiarkan pada 6 Jun dan mengundang pelbagai reaksi selepas juri terbabit dirakam tanpa memakai pelitup muka.

Pada 11 Jun lepas, Ketua Polis Daerah Putrajaya ketika itu ACP Mohd Fadzil Ali memaklumkan bahawa semua pihak yang terlibat dalam program ATNM akan dipanggil bagi membantu siasatan.

Mohd Fadzil berkata siasatan dijalankan mengikut Peraturan 18 Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jangkitan (Kawalan Pergerakan Pemulihan) kerana tidak mematuhi SOP Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP).

Siasatan turut dijalankan mengikut Seksyen 269 Kanun Keseksaan iaitu perbuatan cuai yang mungkin merebakkan jangkitan apa-apa penyakit berbahaya. - Bernama

Sorotan

1

Tiada Kelulusan Untuk Pembersihan Tanah ERCL Di Hutan Simpan - Amirudin

2

Syor Sesi Persekolahan Bermula 8 Pagi Bukan Keutamaan KPM Ketika Ini - Fadhlina

3

‘Tidak Adil Hanya BERSATU, Elok Siasat Juga PKR, DAP, BN’

Disyorkan untuk anda

Semasa 1 hari yang lalu

Pemilik Syarikat Agensi Pekerjaan Didakwa Pecah Amanah Wang EPK

Semasa 10 jam yang lalu

Tiada Kelulusan Untuk Pembersihan Tanah ERCL Di Hutan Simpan - Amirudin

oleh Wartawan The Vibes

Semasa 1 hari yang lalu

Penganalisis Politik Terkenal Dilantik Ketua Pengarah J-KOM, 'Saya Terima Tanggungjawab…'

oleh Aiman Sadiq

Semasa 1 hari yang lalu

Imunoterapi Latih Sistem Imun Lebih Baik Ketika Melawan Kanser