Berita Terkini

51 minit yang lalu: TSG optimis kekal gelaran juara Asia kesatuan berbasikal antarabangsa 51 minit yang lalu: Pusat intervensi awal percuma untuk anak istimewa legakan ibu bapa di Selangor 3 jam yang lalu: Malaysia, China meterai kerjasama telekomunikasi digital 3 jam yang lalu: Jangan terpedaya dengan pihak mengaku pengamal atau pakar perubatan - Noor Hisham 3 jam yang lalu: Persiapan hadapi bencana perlu ambil kira banjir luar biasa

IKUTI KAMI


Siti Khadijah Apparel Santuni 100 OKU

Semasa Dikemaskini 1 tahun yang lalu · Diterbitkan pada 07 May 2021 7:59AM

Siti Khadijah Apparel Sdn Bhd menyantuni 100 OKU dengan menyampaikan sumbangan Aidilfitri di Dewan Rukun Tetangga Brickfields Jalan Padang Belia, Kuala Lumpur. - Gambar dari Facebook PPZ

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

KUALA LUMPUR - Siti Khadijah Apparel Sdn Bhd sebagai pembayar zakat Pusat Pungutan Zakat-Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (PPZ-MAIWP) menyantuni 100 Orang Kurang Upaya (OKU) cacat penglihatan daripada Pertubuhan Pembangunan Orang Buta Malaysia.

Melalui program Ziarah Ramadan Siri Keempat itu, PPZ-MAIWP bersama Siti Khadijah Apparel Sdn Bhd menyampaikan sumbangan Aildilfitri berbentuk hamper, duit raya serta juadah berbuka puasa yang keseluruhannya berjumlah RM15,000.

Sumbangan yang diagihkan di Dewan Rukun Tetangga Brickfields Jalan Padang Belia itu adalah daripada Dana Wakalah atau pengembalian semula wang zakat oleh MAIWP kepada entiti tertentu yang membayar zakat di PPZ-MAIWP untuk diagihkan kepada asnaf yang layak. 

Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif PPZ-MAIWP Abdul Hakim Amir Osman dalam kenyataan hari ini menzahirkan ucapan terima kasih kepada kesemua enam syarikat yang telah bekerjasama dengan pihaknya dalam menyampaikan sumbangan melalui program itu sepanjang Ramadan.

“Terima kasih diucapkan kepada pihak Siti Khadijah Apparel Sdn Bhd kerana setia menjadi pembayar zakat kami dan turut sudi menyantuni mereka yang memerlukan bersama kami. 

“Semoga ia menjadi contoh kepada syarikat lain untuk turut menunaikan kewajipan berzakat di PPZ-MAIWP,” katanya. - Bernama

Sorotan

1

Stesen Pengecasan EV Masih Rendah, Kurang Daripada 1,000 - MOSTI

2

Mahkamah Lanjut Penggantungan Sementara Pembangunan Di Hutan Simpan Bukit Cherakah

3

Kenapa Rizman Ruzaini Berarak Di Perkarangan Bukit Bintang, Apa Kaitannya Dengan Beg Tote?

Disyorkan untuk anda

Semasa 1 hari yang lalu

Jangkitan COVID-19 Naik Sedikit, 6 Kematian

oleh Wartawan Getaran

Politik 1 hari yang lalu

Cukup-cukuplah Parti Politik Saling Menyerang Demi Undi, Utamakan Kebajikan Rakyat

oleh Sofian Baharom

Semasa 1 hari yang lalu

Kes Dana 1MDB: Surat Sokongan Bagi Pinjaman US$3 Bilion Dikeluarkan Tergesa-Gesa - Saksi

Luar Negara 1 hari yang lalu

Malaysia Tawar UAE Sertai Pelaburan Berbalik Dalam Bidang Pertanian - PM