Berita Terkini

7 jam yang lalu: Mangsa banjir di Batu Pahat tinggal 444 orang setakat 4 petang 7 jam yang lalu: Sesi libat urus perluas sistem pembayaran terbuka lebuh raya - Salahuddin 7 jam yang lalu: Polis tahan dua lelaki, rampas dadah bernilai RM3.22 juta 7 jam yang lalu: Pemohon Skim SRP masih boleh dapat pembiayaan di bawah Skim Jaminan Kredit Perumahan 7 jam yang lalu: 20,041 kes hilang wang daripada institusi perbankan di Malaysia pada 2022

IKUTI KAMI


Fahmi Umum Pelantikan Mohamad Salim Terajui SKMM

Semasa Dikemaskini 3 minggu yang lalu · Diterbitkan pada 28 Feb 2023 11:04AM

Mohamad Salim (kiri) menerima surat pelantikan sebagai pengerusi SKMM daripada Fahmi, pagi ini. - Gambar dari Instagram @fahmifadzil.1

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

KUALA LUMPUR - Tan Sri Mohamad Salim Fateh Din dilantik sebagai Pengerusi Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) bagi tempoh dua tahun berkuatkuasa esok.

Perkara tersebut diumumkan Menteri Komunikasi dan Digital, Fahmi Fadzil menerusi satu kenyataan di Instagram milik beliau, pagi ini.

“Sukacita saya umum pelantikan Tan Sri Mohamad Salim Fateh Din sebagai Pengerusi SKMM bagi tempoh dua tahun berkuatkuasa 1 Mac 2023.

“Tan Sri Salim pernah berkhidmat sebagai Ahli Lembaga Pengarah SKMM serta menjadi ‘Pengerusi Interim’ SKMM dari Jun 2022 sehingga Januari 2023,” katanya.

Menurut Fahmi, pelantikan Mohamad Salim diyakini dapat membantu kementerian itu menangani isu prasarana komunikasi.

Katanya, ini termasuk tiga peratus kawasan berpenduduk yang masih belum mempunyai capaian internet, bagi mengatasi kesenjangan digital dan memacu Malaysia ke arah ‘dekad digital keemasan’.

Mohamad Salim menggantikan Datuk Muhammad Azmi Mohd Zain yang dilantik sebagai Pengerusi Interim SKMM pada 5 Januari lalu.

Terdahulu, Muhammad Azmi mengambil alih kepimpinan SKMM daripada Mohamad Salim yang meletak jawatan pada 20 Disember tahun lalu selepas menerajui agensi itu sejak 10 Jun tahun lalu. – Getaran, 28 Februari 2023

Sorotan

1

Jangan Salahkan Media, Isu Perkauman Ini Ahli Politik Yang Mulakan!

2

Tambang Bas Sekolah: Jangan ‘Cekik Darah’, Ikut Tempoh Perkhidmatan, Adakan Perbincangan

3

Perkhidmatan Kesihatan Umum ‘Diketepikan’ Demi Perumahan Mewah? NGO Saran Adu Pihak Berkuasa

Disyorkan untuk anda

Semasa 12 jam yang lalu

Mangsa Banjir Di Batu Pahat Kini 967 Orang

Semasa 1 hari yang lalu

KPT Bangunkan Tindakan Martabatkan Bahasa Melayu Sebagai Bahasa Ilmu

Semasa 1 hari yang lalu

Lawatan PM Ke Arab Saudi Peluang Tingkat Kerjasama Sedia Ada, Teroka Kerjasama Baharu - Duta

Semasa 5 jam yang lalu

Sesi Libat Urus Perluas Sistem Pembayaran Terbuka Lebuh Raya - Salahuddin