Berita Terkini

2 jam yang lalu: Najib gagal kemuka bukti baharu, keputusan rayuan kes SRC esok 5 jam yang lalu: 4,817 kes sembuh COVID-19 dilaporkan hari ini - KP Kesihatan 7 jam yang lalu: Rizab antarabangsa BNM meningkat kepada US$116.7 bilion pada 30 November 2021 8 jam yang lalu: 41,490 orang miskin tegar di Sabah sehingga 1 Disember 8 jam yang lalu: PRN Sarawak: DAP gesa SPR perjelas perubahan tempat mengundi

IKUTI KAMI


Pemulihan Bekalan Air Cecah 98 Peratus - Air Selangor

Semasa Dikemaskini 1 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 16 Oct 2021 11:08AM

Bekalan air dijangka pulih sepenuhnya pada 9 malam ini.

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

KUALA LUMPUR - Tahap pemulihan bekalan air di 998 kawasan di Lembah Klang, Shah Alam, Wilayah Petaling,  Gombak, Kuala Lumpur, Hulu Selangor, Kuala Langat dan Kuala Selangor telah mencapai 98 peratus setakat 6 pagi tadi.

Ketua Komunikasi Korporat Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor), Elina Baseri berkata, enam wilayah iaitu Hulu Selangor, Kuala Langat, Shah Alam, Kuala Selangor, Petaling dan Gombak sudah mencapai tahap pemulihan 100 peratus.

Menurut beliau, tahap pemulihan di dua kawasan iaitu Kuala Lumpur dan Klang kini masing-masing mencecah 95.5 dan 89.4 peratus.

Katanya, tempoh masa gangguan dan pemulihan bekalan air di kawasan yang terjejas adalah berbeza mengikut jarak lokasi premis pengguna dan tekanan air pada sistem agihan bekalan air.

“Gangguan bekalan air itu disebabkan kerja penambahbaikan dan penyenggaraan aset kritikal di Loji Rawatan Air Sungai Selangor fasa 1 (LRA SSP1) yang dimulakan pada 9 pagi, Rabu (13 Oktober) dan dijangka pulih sepenuhnya pada 9 malam ini.

“Pihak Air Selangor berharap para pengguna yang telah mendapat bekalan air akan menggunakan air secara berhemat bagi memastikan proses pemulihan di kawasan yang masih terjejas berjalan lancar seperti dijadualkan,' katanya.

Orang ramai boleh merujuk kesemua saluran komunikasi rasmi seperti aplikasi Air Selangor, Facebook, Instagram dan Twitter atau hubungi Air Selangor di talian 15300.

Mereka juga boleh mengajukan sebarang pertanyaan dan aduan di Help Centre di laman sesawang www.airselangor.com dan aplikasi Air Selangor.  - Getaran, 16 Oktober 2021.

Sorotan

1

Najib Gagal Kemuka Bukti Baharu, Keputusan Rayuan Kes SRC, Esok

2

'Red Notice' Filem Paling Banyak Ditonton Di Netflix

3

Singapura Sahkan 2 Kes Import Positif Varian Omicron

Disyorkan untuk anda

Politik 1 hari yang lalu

MN Pasti Dibubar, UMNO Perlu Teruskan Perjuangan Politik Sendiri

oleh Farhana Farush

Semasa 8 jam yang lalu

Wujud Diskriminasi KKM Terhadap SOP Masjid Untuk Rapatkan Saf Solat

oleh Aiman Sadiq

Semasa 9 jam yang lalu

Premis Hiburan Degil Diserbu, 28 Pengunjung Dikompaun

oleh Fitri Nizam

Politik 1 hari yang lalu

Semua Pemimpin Politik Utama Sarawak Hadapi Pertandingan Pelbagai Penjuru