Berita Terkini

3 jam yang lalu: OECD turunkan unjuran pertumbuhan global, beri amaran kemelesetan di Eropah 3 jam yang lalu: Shafee nafi Najib terima layanan istimewa 3 jam yang lalu: NGO gesa kerajaan Laos bantu selamatkan rakyat Malaysia jadi mangsa sindiket penipuan 3 jam yang lalu: Air pasang besar: Orang ramai dinasihat elak pantai sekitar Kuala Langat 3 jam yang lalu: Mahkamah Persekutuan tolak permohonan kebenaran merayu penduduk Orang Asli

IKUTI KAMI


FedEx Express Hantar Ubat-ubatan Dan PPE Ke India

Luar Negara Dikemaskini 1 tahun yang lalu · Diterbitkan pada 06 May 2021 6:38PM

Sebanyak 1,000 alat pemekat oksigen dan ubat-ubatan serta PPE dihantar ke India bagi membantu negara berkenaan melawan COVID-19. - Gambar dari FedEx

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

HONG KONG - Sebanyak 1,000 alat pemekat oksigen dan lebih 816 kilogram ubat serta pakaian perlindungan diri (PPE) telah diterbangkan ke New Delhi hari ini dengan menggunakan pesawat FedEx Express.

Penghantaran tersebut, kata Presiden Wilayah Asia Pasifik, Asia Barat dan Africa, Kawal Preet, merupakan satu kerjasama dengan petubuhan di seluruh dunia untuk membekalkan peralatan dan ubat-ubatan bagi membantu India melawan COVID-19.

“Inilah masanya untuk kita bersama-sama menggerakkan rangkaian global dan pasukan kami dalam membantu rakyat di India.

“Kami amat bersyukur kerana misi kami dalam menghubungkan penduduk di dunia ini boleh meringankan beban golongan yang memerlukan,” kata Kawal.

Sehingga kini, FedEx Express, anak syarikat penghantar kurier terbesar di dunia, FedEx Corporation telah membelanjakan USD$4 juta untuk membantu badan-badan bukan kerajaan dalam usaha pengagihan vaksin kepada golongan tidak berkemampuan di dunia.

Sementara itu, angka kematian akibat COVID-10 di India dalam masa 24 jam adalah 3,980 kematian dan merekodkan kes baharu sebanyak 412,262. 

Sorotan

1

Shafee Nafi Najib Terima Layanan Istimewa

2

Ulama Yusuf Al-Qaradawi Meninggal Dunia

3

2 Beranak Maut Kemalangan Motosikal Selepas Langgar Ayam Hutan

Disyorkan untuk anda

Semasa 1 hari yang lalu

Bukan Kerajaan Yang Tak Telus, Tapi Sistem Mohon Buruh Asing Yang Rumit

oleh Aiman Sadiq

Semasa 1 hari yang lalu

Pembangkang Celaru Dan Pelik, Mengata Dulang Paku Serpih - Zahid Hamidi

oleh Sophia Ahmad

Semasa 13 jam yang lalu

Bicara Kes Gangguan Seksual Ebit Lew Esok

Semasa 9 jam yang lalu

2 Senator Angkat Sumpah Ahli Dewan Negara

oleh Farhana Farush