Berita Terkini

9 jam yang lalu: Pegawai polis yang terbunuh di Stadium Kanjuruhan dinaikan pangkat 9 jam yang lalu: Arab Saudi bakal anjur sukan musim sejuk Asia 2029 di Trojena 9 jam yang lalu: MIDA, HDC meterai MoU bagi perkasa kapasiti industri halal 9 jam yang lalu: Ringgit ditutup tinggi berbanding dolar AS 9 jam yang lalu: Polis Pahang lupus rokok tidak bercukai bernilai lebih RM2.8 juta

IKUTI KAMI


HAPM Tubuh Empat Segmen Perniagaan Baharu, Sasar Perolehan RM120 Juta

Ekonomi Dikemaskini 2 minggu yang lalu · Diterbitkan pada 20 Sep 2022 7:04AM

HAPM telah melaksanakan pelbagai projek di seluruh negara bernilai RM28 bilion, termasuklah mercu tanda seperti Menara Telekom - Gambar Unsplash

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

KUALA LUMPUR - Syarikat pengurusan projek dan pembinaan, HAPM Consultants Sdn Bhd (HAPM) menyasarkan untuk mencatatkan jumlah perolehan RM120 juta menjelang penghujung tahun ini.

Ketua Pegawai Eksekutif HAPM, Suyanto Osman berkata, selepas 30 tahun menjalankan perniagaan, syarikatnya kekal komited untuk memastikan kejujuran dan integriti dalam perkongsian. 

Pada masa sama menurut beliau, HAPM komited untuk menjadi syarikat pengurusan projek terkemuka di Malaysia. 

“Setakat ini, kami melaksanakan pelbagai projek di seluruh negara bernilai RM28 bilion. 

"Ini termasuklah mercu tanda seperti Menara Telekom, Universiti Multimedia di Cyberjaya dan skim penempatan semula Bakun di Sarawak,” katanya ketika ditemui selepas majlis makan malam gala sempena ulang tahun ke-30 HAPM di sini.

Suyanto berkata, HAPM berhasrat mewujudkan empat segmen perniagaan baharu iaitu perdagangan perniagaan, pengurusan kemudahan, pembangunan dan pembinaan.

Pada masa sama jelasnya, beliau, HAPM turut melancarkan aplikasi pembinaan digital dikenali sebagai Bestrack, yang menggabungkan keseluruhan kitaran hayat pengurusan projek dan pemodelan maklumat ke dalam platform digital tunggal. 

"Ia mampu menggabungkan semua perincian dari peringkat permulaan, perancangan, pelaksanaan, pemantauan dan pengawalan hingga penyelesaian projek.

“Kami berbangga dengan aplikasi inovatif dan interaktif ini yang boleh memastikan kecekapan dan keberkesanan pelaksanaan sesuatu projek," katanya. 

Suyanto menarik perhatian, aplikasi berkenaan membolehkan pengguna menjejak dan memantau status terkini projek yang dibangunkan.

"Pemantauan itu berdasarkan masa nyata melalui peranti mudah alih tanpa perlu berada di lokasi secara fizikal,” katanya. - 20 September 2022

Sorotan

1

Kandungan Sumbang: Pelakon Zul Ariffin Didenda RM30,000

2

Wai Ching Cipta Rekod Baharu Di Space Needle, Seattle

3

‘Saya Akan Sekolahkan Kamu, Harap Guan Eng Tak Kecut’ - Saravanan

Disyorkan untuk anda

Ekonomi 16 jam yang lalu

Tiada Gangguan Pengantaraan Kewangan, Aktiviti Pinjaman Kekal Lancar - Tengku Zafrul

Ekonomi 1 hari yang lalu

Nilai Ringgit Turun Berbanding Dolar AS Dalam Sesi Awal Dagangan

Ekonomi 1 hari yang lalu

Ekonomi Malaysia Bukan Dalam Krisis, Trajektori Pertumbuhan Kekal Positif - Gabenor BNM

Ekonomi 17 jam yang lalu

Malaysia Tidak Menuju Ke Arah Sebarang Krisis Ekonomi - Tengku Zafrul