Berita Terkini

5 jam yang lalu: PDRM terima laporan dakwaan PM sebagai ejen Israel 5 jam yang lalu: PM tuntut ahli parlimen Baling mohon maaf 7 jam yang lalu: Lebih 200 aduan terhadap penilai insurans kemuka tuntuan palsu 8 jam yang lalu: Syarikat penerbangan digesa tawar tambang berpatutan ke Sarawak menjelang sambutan perayaan 8 jam yang lalu: Lagi perutusan tahniah untuk Anwar, termasuk daripada diplomat Arab di Kuala Lumpur

IKUTI KAMI


Bazar Ramadan TTDI Tetap Jadi Tarikan

Bazar Ramadan TTDI tidak asing lagi kepada warga kota. Ini kerana banyak juadah menarik boleh diperolehi di situ pada harga berpatutan. Setiap kali tibanya Ramadan, ia penuh sesak dengan pengunjung.

Video & Galeri Dikemaskini 1 tahun yang lalu · Diterbitkan pada 16 Apr 2021 10:44AM

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Setiap kali tibanya bulan Ramadan, antara tumpuan utama ialah bazar Ramadan. Ia menjadi satu kemestian kepada sebahagian besar penduduk di Malaysia untuk mendapatkan juadah berbuka.

Di situlah pelbagai jenis makanan yang sebelum ini sukar dicari, boleh ditemui.

Pada tahun lepas, bazar Ramadan tidak dibenarkan beroperasi susulan penularan COVID-19 dan negara juga sedang melaksanakan Perintah Kawalan Berkurung (PKP).

Namun tahun ini, mujurlah kerajaan memberikan kelonggaran dengan membenarkan bazar Ramadan beroperasi, tetapi mengikut Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ditetapkan.

Wartawan Mastura Malak bersama juruvideo Mustafa Kamal melakukan tinjauan dan melihat kemeriahan di bazar Ramadan Taman Tun Dr. Ismail (TTDI) di Kuala Lumpur.

Namun dalam apa jua keadaan, SOP yang ditetapkan perlu dipatuhi bagi mengekang penularan COVID-19.

Sorotan

1

Nurul Izzah Positif COVID-19, Mohon Maaf Tidak Dapat Sertai Majlis Kesyukuran

2

Indra, Zii Jia Berpisah

3

SME Corp Perkasa PKS Menerusi Anugerah E50