Berita Terkini

2 jam yang lalu: Kerajaan lulus dana tambahan RM30 juta untuk Program Peningkatan Enterpris Bumiputera - PM 2 jam yang lalu: Kerajaan lulus dana tambahan RM100 juta untuk Skim Pembiayaan Informal & Mikro - PM 4 jam yang lalu: Sapura Energy catat keuntungan bersih RM91.93 juta pada suku pertama berakhir 30 April 2022 4 jam yang lalu: Menteri Luar Australia adakan lawatan tiga hari ke Malaysia bermula Selasa 4 jam yang lalu: Presiden punyai hak mutlak gugur ahli MT UMNO yang dilantik - Tajuddin

IKUTI KAMI


Anolyte, Cecair Pembasmi Kuman Tanpa Alkohol Selamat Buat Semua

Sudah hampir dua tahun kita semua melawan virus yang mampu membunuh ini dan salah satu caranya adalah dengan memastikan kebersihan diri dan tempat tinggal sentiasa terjaga.

Teknovasi Dikemaskini 10 bulan yang lalu ยท Diterbitkan pada 28 Jul 2021 10:03AM

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Pandemik COVID-19 telah mengubah segala-galanya di dunia. Jika dulu kita boleh berhibur bersama, berinteraksi bersama rakan taulan, kini tidak lagi. Segalanya tersekat ibarat ada tali yang sedang mengikat segala kehendak kita. 

Sudah hampir dua tahun kita semua melawan virus yang mampu membunuh ini dan salah satu caranya adalah dengan memastikan kebersihan diri dan tempat tinggal sentiasa terjaga. 

Tahukah anda tidak semua tempat yang anda kunjungi mempunyai akses air bersih dan bahan antibakteria? Sekiranya ada pun, sesetengah bahan antibakteria mengandungi alkohol yang tinggi dan mungkin tidak digemari oleh sesetengah orang.

Oleh itu, Envirolyte Solution Sdn. Bhd. memperkenalkan cecair ‘Anolyte’. Ia bahan antiseptik berkuasa yang mampu membasmi kuman, tanpa alkohol, sekali gus dapat melindungi anda sekeluarga daripada bahaya bakteria-bakteria jahat.

Dikenali sebagai air elektrolisis beroksida atau larutan air berion, ianya mesra alam, tidak bertoksik malah mampu bertindak pantas serta tidak memerlukan pengendalian khas. Anda boleh menggunakannya di rumah dan ia selamat digunakan oleh kanak-kanak mahupun haiwan peliharaan.

Selain boleh digunakan sebagai semburan nyahkuman, cecair Anolyte juga merupakan penghilang bau yang baik. Sekiranya persekitaran rumah anda berbau, anda hanya perlu menyembur cecair ini di permukaan dan anda sudah boleh menghirup udara yang segar dan bebas kuman.

Seperti cecair antiseptik yang lain, ia juga boleh digunakan untuk merawat luka ringan, ulser kaki dan luka terbakar. Paling penting, ianya tidak berbahaya sekiranya terkena pada bayi ataupun bahan makanan. 

Bagaimana cecair Anolyte dibuat?

Ia terhasil melalui satu proses pengaliran air biasa atau larutan air masin (garam) melalui sel elektrolisis yang direka khas menggunakan polimer atau membran seramik serta tenaga elektrik. Ini bagi memisahkan ion positif dan negatif supaya hanya hasil ion positif sahaja akan digunakan untuk tujuan membasmi kuman. 

Cecair ini juga memberikan faedah yang sama seperti klorin dan alkohol tetapi, ia tidak mempunyai kesan sampingan yang berbahaya. 

Sekiranya anda berminat untuk medapatkan cecair Anolyte keluaran Envirolyte Solution, anda boleh berkunjung ke laman Facebook dan Instagram atau hubungi mereka di talian 03-89258003, 0193084337 ataupun layari envirolytemalaysia.com. 

Oh ya, jangan lupa untuk sertai peraduan di Getaran.my minggu ini, sekiranya anda berminat untuk memenangi produk ini! - Getaran, 28 Julai 2021

Berita Berkaitan

1

Semasa 1 minggu yang lalu

Ali Imran Ditemui Keletihan, Selamat Kembali Ke Pangkuan Keluarga

2

Semasa 1 minggu yang lalu

Jangkitan Harian COVID-19 Kembali Lepasi 2,000 Kes, 4 Kematian

3

Luar Negara 2 minggu yang lalu

Beijing Sifatkan Penularan COVID-19 Yang Berpunca Daripada Bar Mewah Sebagai 'Teruk'

4

Semasa 2 minggu yang lalu

Kes Harian COVID-19 Kembali Menurun, 2 Kematian

Sorotan

1

Son Ye Jin Mengandung, Masih Sesuaikan Diri Dengan Perubahan Badan

2

Sivasangari Terlibat Kemalangan, Impian Ke Komanwel Birmingham Musnah

3

Lengahkan Permohonan Kerakyatan Anak Lahir Luar Negara, JPN Ingkar Perintah Mahkamah?

Disyorkan untuk anda

Selera 5 jam yang lalu

Rasa Cinta Terhadap Makanan Malaysia Angkat Dayana Wong Ke Persada Antarabangsa

Selera 9 jam yang lalu

Produk Makanan Berasaskan Tumbuhan Untuk Pilihan Sihat

Dek pandemik, ramai yang mula mengamalkan pemakanan sihat. Produk makanan berasaskan tumbuhan kini lebih mudah didapati bagi menyokong gaya hidup pengguna yang...

oleh Rahayu MN

Selera 11 jam yang lalu

Seputar Selera Minggu Ini

Kami kongsikan perkembangan terbaharu tentang aneka jenama makanan di Malaysia.

oleh Izwan Ramlan

Selera 1 hari yang lalu

Daging Gulai Kawah, Ayam Percik Antara Juadah Jemaah Haji Malaysia