Berita Terkini

48 minit yang lalu: Malaysia harap UAE bawa isu Palestin dan Myanmar ke Majlis Keselamatan PBB 49 minit yang lalu: Majoriti penduduk dewasa Singapura lihat perlumbaan F1 bawa impak positif ke atas republik itu- YouGov 50 minit yang lalu: Ambank bayar RM2.83 bilion kepada kerajaan Malaysia berhubung skandal 1MDB 52 minit yang lalu: Tunku Panglima Johor Juara PRO-AM GT3 Asia 52 minit yang lalu: Tiada rasuah libatkan peruntukan KBS kepada persatuan sukan - Ahmad Faizal

IKUTI KAMI


Minyak Pelincir MOL Bakal Memasuki Pasaran Malaysia

Prestasi minyak pelincir MOL merupakan antara 800 produk berkualiti tinggi dan sesuai digunakan pada enjin kereta, motosikal, kenderaan komersial, pertanian dan industri mesin.

Teknovasi Dikemaskini 3 minggu yang lalu ยท Diterbitkan pada 05 Sep 2022 10:00AM

Minyak pelincir adalah salah satu bahan yang wajib diisi di dalam semua jenis enjin bagi melancarkan pergerakan komponen kenderaan bermotor - Gambar Hiasan

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Minyak pelincir adalah salah satu bahan yang wajib diisi di dalam semua jenis enjin bagi melancarkan dan menggerakkan komponen dalamannya untuk menggerakkan sesuatu peralatan atau kenderaan yang bermotor.

Terdapat banyak minyak pelincir Di Malaysia di pasaran sama ada keluaran dalam atau luar negara yang memiliki kualiti yang baik.

Jenama MOL yang berasal dari Eropah adalah antara minyak pelincir yang mempunyai kualiti yang tinggi serta bagus untuk semua jenis enjin

Dalam usaha meningkatkan kewujudan minyak pelincir MOL di pasaran Asia, jenama yang berasal ini telah mengadakan kerjasama bersama pengedar Oily Lubricants Malaysia Sdn. Bhd. untuk menembusi pasaran di Malaysia.

Gambar ihsan MOL
Gambar ihsan MOL

Minyak pelincir tersebut akan berada di pasaran di Malaysia bermula September 2022 meliputi sektor pengangkutan, pertanian, automotif dan banyak lagi. 

Produk ini akan disediakan melalui rangkaian pengedar dan pelancaran rasmi bagi memperkenalkan jenama ini.

Secara dasarnya, prestasi minyak pelincir MOL merupakan antara 800 produk berkualiti tinggi yang sesuai digunakan pada enjin kereta, motosikal, kenderaan komersial, pertanian dan industri mesin.

Kemajuan formula yang dihasilkan oleh MOL memberikan prestasi yang tinggi dan perlindungan yang luar biasa terhadap kakisan dan kehausan serta menjadikan komponen kenderaan lebih tahan lama.

Malah peningkatan kos pembuatannya memberikan penambaikan terhadap minyak tersebut dan dapat membantu mengurangkan lagi kos penyelegaraan terhadap sesebuah kenderaan.

Selain itu, semua bahan dan produk yang digunakan telah menepati syarat piawaian automotif  terkini dan original equipment manufacturer (OEMs).

Maka minyak pelincir MOL dijamin akan memberikan tahap prestasi dan kualiti yang tinggi dan pembeli pasti berpuas hati ketika menggunakannya. - Getaran, 5 September 2022

Sorotan

1

Solat Jenazah Ghaib Ke Atas Sheikh Yusuf Al-Qaradawi Di 3 Masjid Malam Ini

2

Jenayah Seksual Kanak-Kanak Tidak Libatkan Sentuhan Fizikal Dijangka Meningkat - Bukit Aman

3

Shafee Nafi Najib Terima Layanan Istimewa

Disyorkan untuk anda

Teknovasi 1 hari yang lalu

Ujian Selamatkan Bumi, NASA Hempaskan Kapal Angkasa Ke Asteroid Pada Isnin

Refleksi 7 jam yang lalu

Solat Jenazah Ghaib Ke Atas Sheikh Yusuf Al-Qaradawi Di 3 Masjid Malam Ini

JAKIM turut menjemput semua Majlis dan Jabatan Agama Islam Negeri melalui masjid dan surau di seluruh negara agar turut sama mengadakan solat jenazah ghaib buat...

Refleksi 3 jam yang lalu

Demi Ekosistem, UPSI Pasang Papan Tanda Kesedaran Alam Di Pantai Teluk Dalam, Pulau Redang

oleh Wartawan Gaya Hidup Getaran

Gaya 1 jam yang lalu

Kenapa Rizman Ruzaini Berarak Di Perkarangan Bukit Bintang, Apa Kaitannya Dengan Beg Tote?

oleh Helmi Anuar