Berita Terkini

3 jam yang lalu: Permohonan Najib ketepi injunksi kes saman 1MDB didengar 26 Mei 3 jam yang lalu: KPKT lulus peruntukan RM40 juta tingkat kesejahteraan hidup rakyat Pulau Pinang 3 jam yang lalu: Banjir di Kelantan akibatkan kerosakan infrastruktur berjumlah RM172.3 juta - MB 3 jam yang lalu: Gempa bumi Turkiye: Tiada rakyat Malaysia terjejas di Syria 3 jam yang lalu: Malaysia antara negara terawal hantar pasukan SAR ke Turkiye - Armizan

IKUTI KAMI


Perkhidmatan Awam Komited Laksana Agenda Pembaharuan Dibawa PM Anwar - KSN

Semasa Dikemaskini 2 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 30 Nov 2022 1:55PM

Anwar (tengah) pada sesi amanat dan perutusan Perdana Menteri bersama ketua-ketua setiausaha dan ketua perkhidmatan di Unit Penyelarasan Pelaksanaan Jabatan Perdana Menteri di Putrajaya, semalam. - Gambar dari Facebook Tan Sri Dato' Seri Mohd Zuki Ali, Ketua Setiausaha Negara

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

PUTRAJAYA - Warga perkhidmatan awam teguh dan komited untuk melaksanakan agenda pembaharuan yang dibawa Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim demi kepentingan rakyat dan negara.

Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Zuki Ali berkata beliau bersama rakan-rakan perkhidmatan awam akan melaksanakan agenda pembaharuan islah iaitu perubahan ke arah kebaikan demi negara.

“Insya-Allah, saya dan rakan-rakan perkhidmatan awam teguh dan komited dalam melaksanakan agenda pembaharuan (islah) yang dibawa oleh YAB Perdana Menteri dalam memastikan tata kelola yang terbaik demi kepentingan rakyat dan negara,” katanya dalam hantaran di Facebook rasminya semalam.

Beliau turut berkongsi gambar sesi amanat dan perutusan Perdana Menteri bersama ketua-ketua setiausaha dan ketua perkhidmatan di Unit Penyelarasan Pelaksanaan Jabatan Perdana Menteri di sini.

Anwar (tengah) pada sesi amanat dan perutusan Perdana Menteri bersama ketua-ketua setiausaha dan ketua perkhidmatan di Unit Penyelarasan Pelaksanaan Jabatan Perdana Menteri di Putrajaya, semalam.
Anwar (tengah) pada sesi amanat dan perutusan Perdana Menteri bersama ketua-ketua setiausaha dan ketua perkhidmatan di Unit Penyelarasan Pelaksanaan Jabatan Perdana Menteri di Putrajaya, semalam.

Anwar semalam meminta penjawat awam bekerjasama dengan kepimpinan kerajaan bagi membawa perubahan agar negara kembali ke zaman kegemilangannya.

Pada perjumpaan pertamanya bersama warga Jabatan Perdana Menteri di sini hari ini selepas dilantik sebagai Perdana Menteri pada 24 November lepas, Anwar berkata penjawat awam perlu membawa semangat islah iaitu perubahan ke arah kebaikan demi negara. - Bernama

Sorotan

1

PM Minta Penguatkuasaan Tangani Kecuaian, ‘Setiap Sen Kita Belanja Akan Dipertanggungjawabkan’ 

2

Kabinet, Penjawat Awam Harus Bekerjasama Angkat Martabat Rakyat, Negara - PM

3

PKR Bentang Laporan Kewangan Setiap Kongres Tahunan, Takkan ARMADA Tak Faham?

Disyorkan untuk anda

Luar Negara 1 hari yang lalu

Sekurang-Kurangnya 100 Maut Akibat Gempa Bumi Di Syria

Politik 1 hari yang lalu

10 Penambahbaikan Pemuda UMNO Akan Dilaksana Jika Diberi Mandat - Armand Azha

oleh Aiman Sadiq

Semasa 1 hari yang lalu

Persatuan Pelajar Malaysia Di Turkiye Sahkan Mereka Selamat

Semasa 1 hari yang lalu

Pembukaan Tanah Projek ECRL Di Selangor Tidak Babit Penyahwartaan Hutan Simpan 

oleh Sofian Baharom