Berita Terkini

5 minit yang lalu: Mesyuarat Jawatankuasa Khas Kabinet Mengenai Anti-Rasuah secara dasar setuju cadangan gubal Rang Undang-Undang Sumbangan Politik - PM 5 minit yang lalu: Pusat Pencegahan Jenayah Kewangan Nasional akan jadi agensi berpusat urus harta disita dan dilucut hak - PM 6 minit yang lalu: Kajian mendalam akan dilakukan bagi asingkan kuasa Pendakwa Raya dan Peguam Negara - PM 6 minit yang lalu: Kerajaan akan perkenal Pelan Tadbir Urus Baik Nasional (MyGovernance) perkukuh keupayaan penyampaian perkhidmatan awam serta tangani isu kelemahan tadbir urus - PM 2 jam yang lalu: Khairy ucap tahniah kepada rakyat Malaysia daripada segi tingkah laku yang baik pada fasa peralihan ke endemik

IKUTI KAMI


Johor Pinda Hari Kelepasan Am Kepada 4 Mei

Semasa Dikemaskini 2 minggu yang lalu · Diterbitkan pada 02 May 2022 10:16AM

Onn Hafiz - Gambar fail

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

JOHOR BAHRU - Kerajaan negeri Johor bersetuju meminda cuti hari kelepasan am (Cuti Khas Peristiwa) bagi negeri ini dari tarikh asal hari ini kepada Rabu (4 Mei).

Menteri Besar Johor, Datuk Onn Hafiz Ghazi, berkata keputusan itu dibuat selepas mengambil kira Hari Raya yang jatuh pada hari ini.

"Keputusan pengisytiharan Cuti Khas Peristiwa ini adalah selaras dengan peruntukan kuasa yang diberikan di bawah Seksyen 9(1) Akta Hari Kelepasan Am 1951 (Akta 369)," katanya dalam hantaran di laman Facebooknya hari ini.

Malam tadi, Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Tan Sri Syed Danial Syed Ahmad mengumumkan umat Islam di Malaysia akan menyambut Hari Raya hari ini.

Pada Rabu lalu, Onn Hafiz dilaporkan berkata kerajaan negeri Johor memberi cuti kelepasan am pada hari ini sempena sambutan Aidilfitri. - Bernama

Sorotan

1

FINAS Bantu Penggiat Industri Kreatif Tingkat Kualiti Filem Negara Menerusi MyLAB

2

Mengubah Negara Menjadi Gergasi Sukan Komersial Dengan L‘Etape M‘sia

3

COVID-19, Kes Harian, Kematian Kembali Meningkat

Disyorkan untuk anda

Semasa 1 hari yang lalu

Dr Mahathir Dakwa Ahmad Zahid Risau Kes Jenayah Dihadapinya Di Mahkamah

Semasa 23 jam yang lalu

Isu Tular Jual Data Peribadi Lebih 22 Juta Rakyat Malaysia Bukan Milik JPN - Hamzah

Semasa 22 jam yang lalu

Tebus ‘Kecuaian’, Kerajaan Wajar Bantu Pasukan Karate Lonjak Pencapaian - Kula Segaran

oleh Sofian Baharom

Semasa 10 minit yang lalu

Ingatkan Cecair Vape, Rupanya Dadah Dan Air Ketum

oleh Rubini Nagarajah