Berita Terkini

5 jam yang lalu: 5,551 kes baharu COVID-19 dilaporkan hari ini - KP Kesihatan 8 jam yang lalu: Perkembangan terbaharu kes Omicron akan diambil kira dalam SOP PRN Sarawak - Khairy 9 jam yang lalu: Pengembara yang tiba di KLIA dari negara berisiko tinggi akan dipakaikan peranti pengesanan sepanjang tempoh kuarantin - Khairy 9 jam yang lalu: Lapan kontak rapat kes Omicron akan menjalani ujian swab PCR hari ini - Khairy 9 jam yang lalu: Kes pertama varian Omicron dikesan di Malaysia pada 2 Disember melibatkan pengembara bukan warganegara dari Afrika Selatan - Khairy

IKUTI KAMI


Bekalan Air Pulih 28 Peratus - Air Selangor

Semasa Dikemaskini 1 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 15 Oct 2021 11:38AM

Orang ramai telah membuat persediaan dengan membeli tong bagi menyimpan air susulan gangguan air berjadual yang bermula pada Rabu lalu. - Gambar fail

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

KUALA LUMPUR - Bekalan air di 998 kawasan di Lembah Klang yang terjejas akibat gangguan berjadual bermula Rabu lalu, sudah mencapai 28 peratus tahap pulih setakat jam 7 pagi ini.

Jurucakap Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) berkata, daripada lapan wilayah yang terjejas, Kuala Selangor sudah mencapai pemulihan bekalan air 75.6 peratus, diikuti Hulu Selangor (60.7 peratus), Petaling (60.4 peratus) dan Shah Alam (40.4 peratus).

Bagaimanapun katanya, wilayah Klang mencatatkan pemulihan bekalan air hanya 0.9 peratus manakala Gombak, Kuala Lumpur dan Kuala Langat masih lagi sifar.

"Air Selangor berharap, pengguna yang telah mendapat bekalan air akan menggunakannya secara berhemah bagi memastikan proses pemulihan di kawasan masih terjejas berjalan lancar seperti dijadualkan.

"Pengguna juga boleh merujuk semua saluran rasmi seperti aplikasi Air Selangor, Facebook, Instagram, Instagram dan menghubungi kami di talian 15300," katanya, hari ini.

Sebanyak 998 kawasan di Kuala Lumpur dan Selangor mengalami gangguan bekalan air berjadual susulan kerja penambahbaikan dan penyenggaraan aset kritikal di Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 1 (LRA SSP1).

Keadaan ini dijadualkan berterusan sehingga esok sebelum bekalan air disalurkan ke semua kawasan terjejas secara berperingkat. – Getaran, 15 Oktober 2021
 

Sorotan

1

Yasmin Hani Dan Shahrin Razali Berpisah

2

Jerman Ambil Tindakan Keras Untuk Menangani Kenaikan Kes COVID-19

3

COVID-19: 150 Pelajar SSP, Cyberjaya Jadi Kontak Rapat Dipindah Ke IAB

4

Dari Segambut Ke New York: Grab Rai Penyenaraian Bersejarah

Disyorkan untuk anda

Semasa 1 hari yang lalu

Langgar SOP: 94 Pengunjung Pusat Hiburan Kena Kompaun RM188,000

Semasa 1 hari yang lalu

Anwar Terima Memorandum Bantahan, Janji Bangkitkan Isu Kenaikan Harga Barangan

oleh Fitri Nizam

Semasa 4 jam yang lalu

Bersubahat Kes Samun Kedai Jam, 2 Rakyat Tempatan Ditahan

oleh Rubini Nagarajah

Semasa 12 jam yang lalu

COVID-19: 150 Pelajar SSP, Cyberjaya Jadi Kontak Rapat Dipindah Ke IAB