Berita Terkini

2 jam yang lalu: PM Anwar umum 2 TPM dalam kabinet kerajaan perpaduan 3 jam yang lalu: Kabinet: Fadhlina Sidek terajui Kementerian Pendidikan 3 jam yang lalu: Kabinet: Fahmi Fadzil dilantik Menteri Komunikasi dan Digital 3 jam yang lalu: Kabinet: Nga Kor Ming dilantik Menteri Pembangunan, Kerajaan Tempatan 3 jam yang lalu: Kabinet : Ahmad Zahid dilantik TPM dan Menteri Kemajuan Desa dan Wilayah

IKUTI KAMI


Selepas Ungu, Konsert Slank Dan Radja Juga Ditunda Kerana PRU-15 

Konsert Radja telah ditunda sehingga tahun hadapan, manakala konsert Slank ditunda ke tarikh yang baharu iaitu 25 Disember ini. 

TARA Dikemaskini 2 minggu yang lalu · Diterbitkan pada 13 Nov 2022 8:00AM

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Selain Ungu, dua lagi konsert kumpulan muzik Indonesia iaitu Radja dan Slank juga terpaksa ditunda untuk memberi laluan kepada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15) yang bakal diadakan pada 19 November. 

Konsert Radja akan ditunda ke satu tarikh baru tahun hadapan. - Gambar fail
Konsert Radja akan ditunda ke satu tarikh baru tahun hadapan. - Gambar fail

Konsert Repvlik Radja anjuran Angkasa Mukmik Sdn Bhd sepatutnya dijadualkan berlangsung di World Trade Center Kuala Lumpur (WTCKL) pada malam ini. 

Wakil penganjur dalam kenyataan media memaklumkan, konsert Repvlik Radja itu akan ditunda ke satu tarikh baharu pada tahun hadapan yang akan diumumkan dalam waktu yang terdekat. 

“Kami memohon maaf di atas perkara yang diluar jangkaan ini dan berharap kita akan bersama Repvlik dan Radja tidak lama lagi. 

“Untuk memohon pengembalian wang tiket (refund), sila hubungi pihak Ilassotickets melalui talian 03-21706333 atau emel: admin@ilassotickets.com,” katanya. 

Manakala, konsert 4 Dekad @slankdotcom Slank anjuran TBRW Global Sdn Bhd  di Zepp Kuala Lumpur pula telah bertembung dengan tarikh PRU-15. 

Wakil penganjur TBRW Global Sdn Bhd berkata, selepas berbincang dengan pihak atasan susulan tarikh konsert yang bertindih dengan PRU-15, pihaknya memutuskan untuk menunda konsert Slank ke tarikh yang baharu iaitu 25 Disember ini. 

“Keputusan ini telah diambil untuk mengelakkan sebarang kemungkinan yang berlaku, juga memastikan keselesaan dan keselamatan semua pengunjung konsert.

“Kami mewakili semua pihak yang terlibat dalam menjayakan konsert ini memohon maaf atas segala kesulitan yang berlaku,” kata wakil penganjur tersebut menerusi pesanan mesej Whatsapp. – Getaran, 13 November 2022 

Isu Pada

Alyph: Hip Hop Tanpa Sempadan

12 Nov 2022

Berita Berkaitan

1

Muzik 3 jam yang lalu

Walau Konsert Terpaksa Ditangguhkan, Hael Husaini Hadiahkan Peminat Dengan ‘Sayang Do You Love Me?’

2

Muzik 1 hari yang lalu

Peminat Menggila! Efek Rumah Kaca Beraksi di Malaysia Selepas 12 Tahun

3

TARA 6 hari yang lalu

Perjalanan Dua Dekad Marcell Siahaan

4

Muzik 1 minggu yang lalu

‘N’ Kata Mahu Bertaubat - Farisha Iris Mengaku Putus Cinta Di Konsert Raisa

Sorotan

1

Permintaan Pasaran, Ruang Kilang Lebih Luas Sokong Operasi Micron Di Malaysia

2

Kerajaan Selangor Harap Laluan ECRL Ditambah Ke Bahagian Selatan Negeri

3

Jangan Heret Rakyat Ke Kancah Perpecahan Demi Sokongan