Berita Terkini

42 minit yang lalu: PRU15: 17 peratus keluar undi awal Parlimen Padang Serai, 35 peratus di DUN Tioman setakat 9 pagi - SPR 2 jam yang lalu: Piala Dunia: Serbia 2 Switzerland 3, Cameroon 1 Brazil 0 2 jam yang lalu: Anggota Kabinet tekad beri khidmat terbaik 2 jam yang lalu: Sebarang pelepasan air empangan dikawal rapi Air Selangor - LUAS 2 jam yang lalu: 319 polis pilih wakil rakyat Parlimen Padang Serai, DUN Tioman buat kali kedua

IKUTI KAMI


Jennie Blackpink Teruja Dapat Miliki Porsche Peribadi, Taycan 4S Cross Turismo Daripada Sonderwunsch

Apa yang menarik, model Porsche Taycan 4S Cross Turismo telah dilengkapi dengan gambaran dan idea reka bentuk yang sangat spesifik oleh Jennie.

TARA Dikemaskini 1 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 30 Oct 2022 8:24PM

Kereta jenama mewah 'JennieRubyJane' yang merupakan kerjasama antara Porsche dan Sonderwunsch. - Gambar dari Instagram jennierubyjane

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Siapa yang tidak kenal dengan anggota Blackpink, Jennie Kim? Jennie yang dikenali sebagai Jennie Ruby Jane atau hanya JENNIE telah berjaya menawan hati ramai peminat, bukan sebagai anggota Blackpink sahaja tetapi juga sebagai penyanyi/rapper solo. 

Menerusi program Sonderwunsch yang berkolaborasi dengan Porsche Korea, Jennie, 26,  berjaya mendapatkan sebuah kereta idamannya yang dicetuskan berdasarkan model Taycan 4S Cross Turismo. 

Apa yang menarik, kereta mewah itu dilengkapi dengan gambaran dan idea reka bentuk yang sangat spesifik oleh Jennie. Wow! Sungguh eksklusif… 

Bagi merealisasikan projek tersebut, pasukan Sonderwunsch di Porsche Exclusive Manufaktur dan jabatan reka bentuk Style Porsche bersama Jennie telah bekerjasama untuk menyiapkan segala butiran untuk pembinaan model kereta tersebut.

Bahkan, Jennie sendiri telah membentangkan idea awalnya tentang gambaran dan reka bentuk kenderaannya itu bagi mendapatkan persetujuan Porsche. 

Kereta mewah ini dilengkapi dengan gambaran dan idea reka bentuk yang sangat spesifik oleh Jennie. - Gambar dari porsche.de
Kereta mewah ini dilengkapi dengan gambaran dan idea reka bentuk yang sangat spesifik oleh Jennie. - Gambar dari porsche.de

"Dapat bekerjasama secara intensif dengan Porsche adalah satu pengalaman yang luar biasa. 

“Saya amat berbangga kerana telah merancang visualisasi awan. Saya menghabiskan banyak masa mengembara ke seluruh dunia, dengan langit serta awan menemani perjalanan saya dan ia adalah simbol indah akan pengalaman unik ini. 

“Inilah sebabnya mengapa saya merasakan hubungan istimewa dengan mereka dan sangat bersemangat untuk mengambil gambar motif alam semula jadi ini,” kata Jeannie.  

Eksklusif untuk Jennie.
Eksklusif untuk Jennie.

Sonderwunsch telah terhasil dengan warna hitam metalik pada badan kereta dengan kontras aksen biru meissen pada beberapa bahagian luaran kenderaan serta rim 12 inci yang direka secara eksklusif.

Ini termasuklah perkataan ‘Electric’ di bahagian tepi pintu belakang, dan perkataan Jennie Ruby Jane pada tapak amaran pintu masuk hadapan serta “NINI” (nama gelaran Jennie) di bahagian pintu belakang. Turut kelihatan nama artis tersebut dan perkataan Sonderwunsch pada penutup hab roda.

'NINI', panggilan nama Jennie.
'NINI', panggilan nama Jennie.

Kombinasi warna hitam, krayon (papan pemuka dan tempat duduk kerusi) dan  biru meissen (panel pintu, sempadan lubang udara, pemegang cawan) pada bahagian dalaman kereta pula mewujudkan suasana yang elegen pada kenderaan ini.

Apa pandangan anda tentang kereta Porsche peribadi Jennie ini? - Getaran, 30 Oktober 2022 


  

Isu Pada

Azira Shafinaz: Kenapa 2022 Adalah Tahunnya

29 Oct 2022

Sorotan

1

Permintaan Pasaran, Ruang Kilang Lebih Luas Sokong Operasi Micron Di Malaysia

2

Kerajaan Selangor Harap Laluan ECRL Ditambah Ke Bahagian Selatan Negeri

3

Jangan Heret Rakyat Ke Kancah Perpecahan Demi Sokongan

Disyorkan untuk anda

TARA 25 minit yang lalu

Perjalanan Dua Dekad Marcell Siahaan

oleh Wafa Aula

TARA 2 jam yang lalu

Semakin Ramai Bukan Perokok Hidapi Kanser Paru-Paru

Faktor risiko persekitaran seperti perokok pasif, terdedah kepada radon (gas radioaktif) serta pencemaran udara diketahui sebagai punca kanser dalam kalangan bu...

TARA 2 jam yang lalu

‘Spilt Gravy’ Dinobatkan Filem Terbaik FFM Ke-32, Bawa Pulang Dana Setengah Juta

Pengarah filem ‘Spilt Gravy’ Datuk Zahim Albakri turut membawa pulang Anugerah Pengarah Harapan

oleh Helmi Anuar

TARA 30 minit yang lalu

Dinobatkan Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik FFM32, Beto Kusyairy Petik Kata-Kata Yasmin Ahmad

oleh Wartawan Hiburan Getaran