Berita Terkini

2 jam yang lalu: Dana jaminan pembiayaan SJKP ditingkatkan daripada RM3 bilion kepada RM5 bilion - PM 2 jam yang lalu: Kerajaan setuju lanjutkan pelepasan cukai pendapatan individu sehingga RM8,000 untuk simpanan bersih tahunan dalam SSPN sehingga 2024 - PM 2 jam yang lalu: Kebakaran: Kematian wanita OKU kerana lemas terhidu asap - polis 2 jam yang lalu: Kerajaan setuju beri sagu hati RM300 kepada 200,000 anggota Rela, sukarelawan APM, sukarelawan polis dan sukarelawan bomba - PM 2 jam yang lalu: 995,396 kuota pekerja asing diluluskan sehingga 14 Mac

IKUTI KAMI


Pemuda UMNO Perlu Jadi Jurubicara Rakyat, Dampingi Anak Muda

Semasa Dikemaskini 2 minggu yang lalu · Diterbitkan pada 12 Mar 2023 5:01PM

Dari kiri Mohd Hairi Mad Shah, Asyraf Wajdi dan Dr Muhamad Akmal Saleh bergambar bersama-sama di kediamannya di sini, hari ini. - Gambar dari Facebook Dr Asyraf Wajdi Dusuki

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

KUALA LUMPUR - Kepimpinan baharu Pemuda UMNO diharap dapat terus menjadi jurubicara rakyat yang efektif, dan menggerakkan agenda mendampingi pelbagai kelompok anak muda demi kelangsungan perjuangan parti.

Mantan Ketua Pemuda, Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki dalam pesanan kepada saf kepimpinan baharu sayap tersebut berkata, mereka juga perlu menjaga hubungan dengan Allah SWT .

“Amanah perjuangan ini amat berat, mencabar dan penuh berliku; dan pastinya mendambakan pertolongan-Nya. 

"Antara amalan asas untuk memastikan perjuangan sentiasa dalam peliharaan dan dipermudahkan Allah, selain daripada yang wajib diamalkan setiap hari termasuklah solat tahajud, membaca Al-Quran dan zikir khusus," katanya.

Beliau berkata demikian selepas menerima kunjungan kepimpinan baharu Pemuda UMNO termasuk ketuanya, Dr Muhamad Akmal Saleh; naib ketua, Mohd Hairi Mad Shah beserta beberapa Exco yang baru dipilih.

Pada pertemuan di kediamannya itu, Asyraf Wajdi turut mengambil kesempatan mengucapkan tahniah di atas kemenangan mereka pada pemilihan parti baru-baru ini.

"Moga-moga Allah memelihara dan mempermudahkan seluruh barisan kepimpinan Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia yang baharu dalam meneruskan agenda besar perjuangan UMNO hari ini," katanya lagi. 

Pemilihan UMNO yang berlangsung baru-baru ini menyaksikan Muhamad Akmal, 34, meraih majoriti besar iaitu sebanyak 105 undian setakat lewat malam tadi.- Getaran, 12 Mac 2023

Sorotan

1

Henti Pelepasan Cukai Pencarum SSPN Kurang Tepat, ‘Saya Beri 3 Sebab’ - Syed Saddiq

2

Projek Pasar Chow Kit Tidak Pernah Terbengkalai, Dijangka Siap 2025

3

Tubuh Task Force Selaras Agihan Bantuan Dengan YKN Di Setiap Negeri

Disyorkan untuk anda

Semasa 1 jam yang lalu

PM Umum 4 Inisiatif Tambahan Belanjawan 2023

Semasa 1 hari yang lalu

Ibu Bapa Tidak Perlu Risau Lagi, Astro Baharu Dilengkapi Dengan Fitur Yang Selamat Untuk Tontonan Kanak-Kanak 

Astro tekad menjadi platform pilihan utama ibu bapa untuk mendapatkan hiburan terbaik untuk anak-anak mereka.

oleh Wartawan Hiburan Getaran

Sukan 5 jam yang lalu

Mohamad Faisal Lega Kemarau Gol Berakhir

Semasa 1 hari yang lalu

Rais Kekal Ketua UMNO Bahagian Tangga Batu - Ahmad Zahid