Berita Terkini

5 jam yang lalu: Penang SMART parking dijangka beroperasi seperti biasa 6 pagi Khamis 5 jam yang lalu: 97.3 peratus KIR berdaftar di PPS sudah terima BWI 5 jam yang lalu: Pelekat RFID rosak: Pengguna boleh dapat gantian secara percuma - PLUS 5 jam yang lalu: 35 peratus kebakaran tapak pelupusan sampah Pulau Burung, Pulau Pinang, dipadamkan 9 jam yang lalu: Bayaran one-off RM500 kepada penerima Pingat Jasa Pahlawan Negara yang layak bermula Jun ini hingga Disember - Bukit Aman

IKUTI KAMI


Bukit Jelutong, TTDI Jaya Naik Air Lagi

Semasa Dikemaskini 4 minggu yang lalu · Diterbitkan pada 22 Dec 2021 11:37AM

Polis Bantuan Prolintas Jesni Ya, (kiri) dan Hamizan Baharom, 46, memantau keadaan semasa Tol Bukit Jelutong, Shah Alam. - Gambar Bernama

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

KUALA LUMPUR - Beberapa lokasi di sekitar Bukit Jelutong, TTDI Jaya dan Seksyen 13 Shah Alam, dilaporkan mengalami peningkatan paras air akibat hujan sejak malam tadi.

Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) menerusi Twitter dan Facebook rasminya membuat makluman tersebut pada jam 8.19 pagi tadi.

"Memandangkan paras air di kawasan TTDI Jaya dan Stadium Seksyen 13 meningkat, mohon orang ramai untuk waspada dan mengelakkan melalui kawasan tersebut. Terima kasih," kata makluman itu.

Di Bukit Jelutong, air mula meningkat berhampiran Plaza Tol Shah Alam sehingga memaksa pihak pengurusan membuka satu laluan sahaja di lokasi.

Bagaimanapun, difahamkan tol terbabit kembali beroperasi seperti biasa jam 11 pagi ini.

Sementara itu, Pengarah Bomba Selangor, Norazam Khamis berkata, setakat ini keadaan masih terkawal namun pihaknya diletakkan dalam keadaan bersiap siaga untuk menghadapi sebarang kemungkinan.

"Keadaan setakat ini masih terkawal. Hanya di Batu Arang berlaku banjir sehingga paras betis.

"Penduduk setempat dinasihatkan berpindah ke tempat selamat. Bomba sedang memantau lokasi dan bersedia dengan logistik sekiranya pemindahan dibuat," katanya. – Getaran, 22 Disember 2021
 

Sorotan

1

Pencarian Kanak-Kanak Orang Asli Masuk Hari Ke- 6

2

Pengaruh Kawan Punca Utama Individu Ambil Dadah

3

Menjengah Butik Indigo Pertama Di Malaysia!

Disyorkan untuk anda

Semasa 1 hari yang lalu

Pindaan Akta Tabung Angkatan Tentera Akan Pacu Transformasi LTAT

Semasa 1 hari yang lalu

Azam Baki Teruskan Tugas Ketua Pesuruhjaya SPRM

oleh Fitri Nizam

Semasa 1 hari yang lalu

Ketua Cawangan APAD Didakwa Salah Guna Kuasa

oleh Nik Khaleef Fitri

Semasa 18 jam yang lalu

Sektor Pelancongan Kesihatan Negara Dianggar Jana US$240 Bilion