Berita Terkini

9 minit yang lalu: KPM zahir dukacita pemergian dua guru terlibat kemalangan di LPT2 10 minit yang lalu: Hajiji dipilih Presiden Gagasan Rakyat 10 minit yang lalu: Kumpulan buat tuntutan dalam pertikaian Sulu bukan waris sah - Dakwa Datu Omar Ali 10 minit yang lalu: PM Anwar jalani pemeriksaan di IJN 10 minit yang lalu: Bekas Presiden Pakistan Pervez Musharraf meninggal dunia

IKUTI KAMI


Dr Noor Hisham Tegur Perbuatan Noh Salleh Pegang Rokok Di KLFW22

Noh Hujan telah berjalan di sebuah pertunjukan fesyen yang berlangsung hujung minggu lalu di Pavilion sambil memegang sebatang rokok. 

Selebriti Dikemaskini 5 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 23 Aug 2022 10:52PM

Noh Salleh memegang sebatang rokok yang tidak dinyalakan ketika muncul di pentas KLFW2022.

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah tampil menegur aksi penyanyi Noh Salleh yang memegang sebatang rokok yang tidak dinyalakan ketika muncul di pentas Kuala Lumpur Fashion Week 2022 (KLFW2022).

Menerusi kenyataan yang dimuatnaik di akaun media sosial rasminya, Dr Noor Hisham memandang serius isu berkaitan artis yang menampilkan perilaku seperti merokok atau menghisap vape di khalayak ramai.

“KKM memandang serius terhadap isu berkaitan artis yang menonjolkan tingkah laku seperti merokok dan menghisap vape di khalayak ramai.

“Perbuatan ini menunjukkan contoh yang tidak baik kepada masyarakat sekeliling terutama kepada kanak-kanak dan remaja,” tulisnya.

Dr Noor Hisham Abdullah
Dr Noor Hisham Abdullah

Noor Hisham turut menyeru orang ramai untuk membantu usaha Kementerian Kesihatan (KKM) untuk mengekang budaya merokok.

“KKM menyeru setiap lapisan masyarakat termasuk artis dan selebriti untuk membantu usaha KKM bagi memastikan perbuatan merokok dapat dijadikan sebagai satu budaya yang tidak diterima lagi dalam kalangan masyarakat,” tulisnya di Twitter.

Terdahulu, Noh pernah mencetuskan kontroversi menghisap rokok elektronik semasa ditemubual media dalam sebuah acara yang berlangsung sekitar Julai lalu. - Getaran, 23 Ogos 2022

Sorotan

1

Ismail Sabri Sedia Berundur Daripada Dunia Politik

2

Ruang Tamu Rumah Terbakar, OKU Warga Emas Cedera

3

Nurul Izzah Sepatutnya Lapor Tugasan Kepada Ketua Penasihat Kewangan, Bukannya Anwar

Disyorkan untuk anda

Selebriti 1 hari yang lalu

Jumpa Di Mahkamah, Boleh Sembang Lama Sikit - Aeril Zafrel Bagi Tempoh 24 Jam Minta Maaf

oleh Wartawan Hiburan Getaran