Berita Terkini

3 jam yang lalu: PM Anwar umum 2 TPM dalam kabinet kerajaan perpaduan 4 jam yang lalu: Kabinet: Fadhlina Sidek terajui Kementerian Pendidikan 4 jam yang lalu: Kabinet: Fahmi Fadzil dilantik Menteri Komunikasi dan Digital 4 jam yang lalu: Kabinet: Nga Kor Ming dilantik Menteri Pembangunan, Kerajaan Tempatan 4 jam yang lalu: Kabinet : Ahmad Zahid dilantik TPM dan Menteri Kemajuan Desa dan Wilayah

IKUTI KAMI


Pemegang Saham Axiata Luluskan Cadangan Penggabungan CELCOM-DIGI

Ekonomi Dikemaskini 2 minggu yang lalu · Diterbitkan pada 18 Nov 2022 2:27PM

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

KUALA LUMPUR - Lembaga Pengarah Axiata Group Bhd mengumumkan bahawa pemegang sahamnya telah meluluskan cadangan penggabungan operasi telekomunikasi CELCOM Axiata Bhd dan DIGI.Com Bhd.

Menurut konglomerat telekomunikasi itu, keputusan tersebut dibuat pada mesyuarat agung luar biasa (EGM) kumpulan hari ini.

“Keputusan EGM melalui undian telah dikemukakan kepada Bursa Malaysia seperti yang dikehendaki oleh peraturan yang terpakai,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Axiata berkata dengan persetujuan pemegang saham, penggabungan itu hampir selesai, selepas mendapat kelulusan sebelum ini daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC), Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Malaysia sebelum EGM ini. - Bernama

Sorotan

1

Permintaan Pasaran, Ruang Kilang Lebih Luas Sokong Operasi Micron Di Malaysia

2

Kerajaan Selangor Harap Laluan ECRL Ditambah Ke Bahagian Selatan Negeri

3

Jangan Heret Rakyat Ke Kancah Perpecahan Demi Sokongan

Disyorkan untuk anda

Ekonomi 17 jam yang lalu

Ahli Ekonomi Unjur Dividen TH 2.75 Hingga 3.10 Peratus Tahun Ini

Ekonomi 12 jam yang lalu

Permintaan Pasaran, Ruang Kilang Lebih Luas Sokong Operasi Micron Di Malaysia