Berita Terkini

3 jam yang lalu: Kabinet dibentuk segera selepas ambil pandangan semua parti kerajaan - PM 3 jam yang lalu: GRS-DAP bincang komitmen kerjasama dalam kerajaan perpaduan 3 jam yang lalu: Zii Jia, Aaron-Wooi Yik antara tercalon bagi Anugerah BWF 2022 3 jam yang lalu: JPS keluar notis kesiapsiagaan kemungkinan banjir kilat di enam negeri 3 jam yang lalu: MS puas hati prestasi skuad terjun negara di GP Malaysia

IKUTI KAMI


Pembelian Panik Lagi Atau Pembelian Biasa Hujung Bulan?

Video & Galeri Dikemaskini 1 tahun yang lalu · Diterbitkan pada 29 May 2021 10:16PM

Orang ramai berbaris untuk masuk ke dalam sebuah pasar raya. - Gambar Sairien Nafis

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Mulai Selasa depan, Majlis Keselamatan Negara (MKN) memutuskan untuk melaksanakan penutupan penuh atau ‘total lockdown’ sektor sosial dan ekonomi di seluruh negara bagi tempoh 14 hari bermula 1 Jun hingga 14 Jun.

Ia bagi mengekang penularan jangkitan COVID-19 yang semakin meningkat dengan angka terbaru yang direkodkan pada hari ini ialah 9,020 kes.

Susulan pelaksanaan sekatan pergerakan penuh ini juga, ramai yang sudah mula membuat pembelian panik di pasar raya sehingga gambar berbaris panjang itu memenuhi media sosial.

Bagaimanapun ada yang menangkis dakwaan pembelian panik itu sebaliknya memaklumkan mereka membeli barang keperluan ketika ini disebabkan baru menerima gaji dan ia adalah perkara biasa setiap hujung bulan.

Juruvideo Getaran Sairien Nafis dan Mohd Azim Abd Rahman merakamkan aksi-aksi pembeli membeli barang keperluan di pasar raya hari ini.

Sorotan

1

Piala Malaysia: Stadium Nasional Bertukar Lautan Merah-Biru, Merah-Kuning

2

Warkah Sebak Muhyiddin, ‘Saya Insan Biasa, Punya Rasa Kecewa Tapi Redha’

3

SME Corp Perkasa PKS Menerusi Anugerah E50