Berita Terkini

8 jam yang lalu: Mangsa banjir di Batu Pahat tinggal 444 orang setakat 4 petang 8 jam yang lalu: Sesi libat urus perluas sistem pembayaran terbuka lebuh raya - Salahuddin 8 jam yang lalu: Polis tahan dua lelaki, rampas dadah bernilai RM3.22 juta 8 jam yang lalu: Pemohon Skim SRP masih boleh dapat pembiayaan di bawah Skim Jaminan Kredit Perumahan 8 jam yang lalu: 20,041 kes hilang wang daripada institusi perbankan di Malaysia pada 2022

IKUTI KAMI


Maybelline New York Memperkenalkan May Sebagai Duta Avatar

Produk kecantikan ini menampilkan model dalam bentuk digital dalam mengembangkan lagi portfolio maskara terlarisnya

TARA Dikemaskini 2 minggu yang lalu · Diterbitkan pada 05 Mar 2023 8:00PM

May telah diperkenalkan dalam kempen global Maybelline New York.

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Jenama kosmetik mewah, Maybelline New York meningkatkan permainan pengiklanannya dengan memperkenalkan avatar pertamanya, May. Hebat! Siapa sangka duta produk kecantikan ini menampilkan model dalam bentuk digital yang menarik perhatian ramai.

May telah diperkenalkan dalam kempen global oleh jenama itu kerana ia mengembangkan portfolio maskara terlarisnya dengan  memasukkan Mascara Falsies Surreal Extensions baharunya.

Kempen bersama May dilancarkan bersama duta global Maybelline, Gigi Hadid dalam usaha jenama itu untuk menggabungkan bahan yang nyata dan dunia alam maya.

Naib Presiden Kanan Maybelline New York, Shivani Shah berkata, karakter May dicipta bagi mengetengahkan gambaran produk bulu mata dalam bentuk digital yang boleh direalisasikan di alam nyata.

“Apabila maskara memberikan transformasi yang nyata seperti ini, ia memerlukan sesuatu yang sama nyata untuk memperkenalkannya. Di situlah May muncul.

“Kami sangat teruja untuk mengembangkan portfolio Falsies kami dengan bantuan avatar pertama kami, yang menghidupkan penampilan sambungan bulu mata nyata produk dan teknologi generasi seterusnya dengan cara yang menyeronokkan dan tidak dijangka,” jelas Shivani Shah.

May akan memainkan peranan sebagai duta maya dalam pengeluaran produk dan perkhidmatan, pengaktifan avatar ini berkait dengan metaverse dan kempen melibatkan francais solekan berprestasi tinggi dan ikonik ini.

Memandangkan metaverse terus menjadi sempadan baharu untuk interaksi sosial, Mei hanyalah langkah seterusnya dalam perjalanan Maybelline untuk meneroka dunia maya.

Pada tahun 2022, Maybelline bekerjasama dengan platform avatar silang permainan, Ready Player Me, untuk metaverse menyediakan lima penampilan solekan ciptaan pakar percuma yang boleh digunakan pada avatar pengguna dalam beberapa saat.

Maybelline juga bukan yang pertama memperkenalkan duta jenama maya. Bersempena dengan ulang tahun ke-150 Shiseido, jenama kecantikan itu melancarkan SHI untuk mewakili semua jenama kecantikannya.

SHI berkongsi kandungan perjalanan, gaya hidup dan kecantikan melalui platform sosial seperti Instagram dan Spotify. Ini termasuk kandungan tentang warisan dan misi Shiseido, tema utama kempen Ulang Tahun ke-150, serta mendidik pengguna tentang kecantikan yang mampan dan beretika.

Oleh itu, kemunculan May membuktikan produk kecantikan ini seiring dengan perkembangan dunia teknologi yang kian maju dan tahniah diucapkan atas kewujudan avatar ini. - Getaran, 5 Mac 2023

Sumber: interactive.com

Isu Pada

Dolla Tunjuk Taring

04 Mar 2023

Sorotan

1

Jangan Salahkan Media, Isu Perkauman Ini Ahli Politik Yang Mulakan!

2

Tambang Bas Sekolah: Jangan ‘Cekik Darah’, Ikut Tempoh Perkhidmatan, Adakan Perbincangan

3

Perkhidmatan Kesihatan Umum ‘Diketepikan’ Demi Perumahan Mewah? NGO Saran Adu Pihak Berkuasa