Berita Terkini

1 jam yang lalu: MOF akan pertimbang peruntukan RM45.5 juta untuk naik taraf Kompleks Sultan Abu Bakar bagi tangani masalah kesesakan - Ahmad Maslan 3 jam yang lalu: Jepun umum kawalan eksport peralatan cip 3 jam yang lalu: Hannah Yeoh jumpa Zii Jia minggu depan 3 jam yang lalu: JPJ Selangor nafi jadi punca kemalangan, sebaliknya bantu mangsa 3 jam yang lalu: China mula buka sempadan kepada kumpulan pelancong asing

IKUTI KAMI


Isma Sane Hadiahkan ‘Derita’ Dalam Versi Piano Dan ‘String’ Buat Peminat

Ia sesuatu yang cukup istimewa apabila versi baharu ini menggunakan piano dan ‘string’. Kami mahu peminat mendengar lagu ‘Derita’ ini dari sudut yang baharu dan lebih segar.

TARA Dikemaskini 1 bulan yang lalu · Diterbitkan pada 26 Feb 2023 8:35PM

Isma Sane

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Lagu ‘Derita’ nyanyian, penyanyi dan komposer muda, Isma Sane yang menjadi ‘trademarknya’ kini dilancar dalam versi berbeza dengan hanya menggunakan piano dan ‘string’.

Versi baharu lagu ‘Derita’ itu, hanya dengan pemilihan piano dan ‘string’, tentu sekali ‘jiwa’ yang disalurkan dalam versi itu agak istimewa.

Mana tidaknya, terjemahan yang dilakukan semestinya membabitkan corak emosi lebih menebal. Tidak ketinggalan, lagu ‘Derita’ itu sendiri pun sarat dengan makna mendalam.

Pengarah Beegood Music, Amir Arshad berkata, versi rakaman baharu lagu ‘Derita’ itu sebagai bingkisan hadiah buat peminat setia Isma.

Lagu ‘Derita’ ini sarat dengan makna mendalam.
Lagu ‘Derita’ ini sarat dengan makna mendalam.

“Selepas empat tahun lagu ‘Derita’ dilancarkan, jumlah tontonan sudah melebihi 33 juta. Lagu Derita juga masih menjadi siulan peminat ketika ini.

“Ia satu pencapaian yang cukup membanggakan buat penyanyi baharu seperti Isma kerana dia perlu bersaing dengan penyanyi baharu ketika itu,” katanya.

Justeru, kata Amir, pihaknya memutuskan untuk merakamkan semula lagu ‘Derita’ sebagai terima kasih dan penghargaan kepada peminat.

“Ia sesuatu yang cukup istimewa apabila versi baharu ini menggunakan piano dan ‘string’. Kami mahu peminat mendengar lagu ‘Derita’ ini dari sudut yang baharu dan lebih segar.

“Kami mahu peminat turut sama merasai feel dan penghayatan yang disampaikan Isma dalam rakaman versi piano dan ‘string’ ini,” ujarnya.

Lagu ‘Derita’ adalah sebagai terima kasih dan penghargaan kepada peminat.
Lagu ‘Derita’ adalah sebagai terima kasih dan penghargaan kepada peminat.

Sebelum ini, Isme pernah muncul dengan beberapa single seperti ‘Kembali’ pada 2019, ‘Sepi’ (2021), ‘Pergi Jauh’, ‘Kamu’ dan ‘Dia’ dan ‘Sayang-Sayang’ tahun lalu.

“Lagu ini penuh dengan emosi jadi ia kena dengan piano dan ‘string’. Saya mahu berasa lebih sedih lagi, jadi sebab itu kami merakamkan semula dengan vokal terbaharu.

“Dalam masa sama, ada juga beberapa bahagian tambahan dalam lagu ini iaitu dari segi lirik.

“Lagu ini dipilih kerana sudah jadi ‘trademark’ Isma. Apabila dia menyanyikan lagu ini, orang sudah kenal itu dia. Pendek kata, lagu ini sangat dekat dengan peminatnya,” tambah Amir.

Selain rangka promosi yang diatur untuk Derita versi piano dan ‘string’, pihak Beegood Music turut merancang mengadakan siri jelajah di 10 sekolah dalam negara menerusi program Beegood At School. – Getaran, 24 Februari 2023 .

Isu Pada

Conan Gray Penakluk Jiwa Wanita

25 Feb 2023

Sorotan

1

Tetapkan Garis Masa, Sasaran Selesai Isu Doktor Kontrak Dalam 3 Tahun

2

Pharmaniaga Jamin Bekalan Ubat Tidak Terjejas - Menteri

3

Saya Hormat Kebebasan Media, Tapi Akan Tegur Jika Laporan Menimbulkan Fitnah - Fahmi

Disyorkan untuk anda

TARA 3 jam yang lalu

KL Bike Show 2023 Bakal Himpunkan Peminat Dan Penunggang Motosikal Serantau

oleh Izwan Ramlan

TARA 1 jam yang lalu

Muzik Motivasi Saya - Ismail Izzani

Cuba untuk bangkit daripada kesilapan lalu, Ismail Izzani percaya dia mampu bangkit untuk berjuang semula di dalam bidang nyanyian dan dia juga akui muzik menja...

oleh Rubini Nagarajah