Berita Terkini

45 minit yang lalu: Lebih 200 aduan terhadap penilai insurans kemuka tuntuan palsu 1 jam yang lalu: Syarikat penerbangan digesa tawar tambang berpatutan ke Sarawak menjelang sambutan perayaan 1 jam yang lalu: Lagi perutusan tahniah untuk Anwar, termasuk daripada diplomat Arab di Kuala Lumpur 1 jam yang lalu: Untung bersih MYEG meningkat kepada RM150.7 juta pada suku ketiga 1 jam yang lalu: Kerugian bersih MAHB susut kepada RM9.04 juta pada suku ketiga

IKUTI KAMI


Koleksi Batik Atilia Untuk Gaya Hidup Harian

Atilia Haron memberi sentuhan batik pada koleksi peribadinya secara eksklusif di Batik Boutique.

Gaya Dikemaskini 1 tahun yang lalu · Diterbitkan pada 06 Apr 2021 8:45AM

oleh

Zaidi Che

Kongsi Artikel Ini

Langgani saluran Telegram kami untuk berita terkini dan paparan gaya hidup pelengkap hari anda.

Pengamal yoga juga penyanyi, Atilia Haron melancarkan satu koleksi istimewa bersama Batik Boutique. Kolaborasi bersama pengasas Hippie Hub ini memberi fokus kepada koleksi yoga dan aksesori batik seperti kimono, tas tangan, pelitup muka dan set canting batik.

Menariknya, motif dan corak batik ini diilhamkan daripada bekas ikan laga kesayangan Atilia yang sudah mati, berenang-renang di semua koleksi ini sebagai ‘pahlawan kirana’. Atilia berharap corak ini dapat memberi semangat kepada si pemakainya untuk menjadi diri mereka yang terbaik. 

Rona-rona hitam, merah dan emas saling bercurahan, memberi rasa kekuatan bagi mereka yang mengenakan koleksi Atilia x Batik Boutique ini. 

“Saya memilih rekaan dan warna-warna garang ini untuk koleksi Atilia x Batik Boutique kerana ia menggambarkan suatu tenaga, bukan sahaja bagi mereka yang bakal menggunakannya, malah buat para artisan yang terlibat dalam menciptanya,” kata Atilia.

Ketika musim COVID-19 ini, amatlah penting untuk anda membawa tikar yoga kamu sendiri ke gimnasium. Hadir dalam dua warna, tikar yoga dalam koleksi Atilia x Batik Boutique ini diperbuat daripada getah asli, bahan-bahan semula jadi dan tidak bertoksik. Ia dilengkapi dengan material daya tarikan yang lembut untuk tangan dan kaki.

Penampilan fesyen pasca COVID-19 juga tidak lengkap tanpa pelitup muka. Koleksi ini turut didatangkan dengan set pelitup muka boleh guna semula, tiga lapis yang mengikuti garis panduan Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO). 

Pelitup muka ini turut dicorakkan dengan batik si ‘pahlawan kirana’. Istimewanya, pelitup muka ini mesra alam kerana diperbuat daripada 100% kain kanji jagung yang boleh terurai secara semula jadi. Lindungi diri anda sambil melindungi Bumi.

Koleksi ini turut hadir dalam persalinan kimono dengan corak batik cantingan tangan. Kimono ini mudah dipakai dan sangat sesuai disarungkan ketika anda bergegas ke kelas sesi kelas pagi atau hanya ketika bersantai bersama rakan-rakan untuk sesi kopi di kafe.

Atilia x Batik Boutique bukan sekadar koleksi yoga dan aksesori batik. Setiap produk bercerita, dicanting dengan tangan oleh para artisan batik tempatan. Ia dijahit oleh tangan-tangan wanita dari masyarakat terpinggir di Malaysia. 

Seperti kata yang sering diucap Atilia, ‘Be happy and kind’, Atilia x Batik Boutique boleh didapati di atas talian di Batik Boutique. – Getaran, 6 April 2021

Semua gambar: Batik Boutique

Berita Berkaitan

1

Semasa 1 hari yang lalu

Nurul Izzah Positif COVID-19, Mohon Maaf Tidak Dapat Sertai Majlis Kesyukuran

2

Semasa 1 hari yang lalu

Sultan Brunei Pandu Sendiri Kereta Bawa Anwar Ke Seri Perdana

3

Semasa 1 hari yang lalu

Kepimpinan Anwar Tepat Pada Masanya - Wartawan Veteran Thailand

4

Semasa 2 hari yang lalu

Malaysia Berhasrat Perkukuh Hubungan Dengan Somalia - PM

Sorotan

1

Nurul Izzah Positif COVID-19, Mohon Maaf Tidak Dapat Sertai Majlis Kesyukuran

2

Indra, Zii Jia Berpisah

3

SME Corp Perkasa PKS Menerusi Anugerah E50

Disyorkan untuk anda

Teknovasi 6 minit yang lalu

Apple Ancam Keluarkan Twitter Daripada App Store, Kata Elon Musk